Prenatal

Tips bij het kopen van kleding voor je kleintje

Een hip pakje, een zacht mutsje: er is weinig leuker dan de allereerste kleertjes shoppen als je zwanger bent. Maar terwijl je zo’n mini-broekje in je handen hebt, doemen er ook wat vragen op: hoeveel heb je nodig? En wat voor maatjes haal je in huis? Wij helpen je graag.

Tips kleding kleintje

1. Koop niet teveel op de groei

Je weet niet precies hoe groot je baby is bij de geboorte en vaak is maat 50 of 56 echt al groot genoeg. Wij hebben ook een grote collectie voor de allerkleinsten, vanaf maat 44. Daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden met het seizoen waarin je kleintje komt. Zorg in de zomer voor meer kleertjes met korte mouw en in de winter voor rompers en truitjes met lange mouwen.

2. Jongen of meisje?

De tijd dat jongetjes alleen blauw droegen en meisjes alleen roze is écht voorbij. Als je het geslacht van je baby niet van tevoren wilt weten, heb je een ruime keuze in unisex babykleding. In deze collecties vind je bijvoorbeeld tinten als zachtgroen en grijs en echte modekleuren als okergeel en bordeauxrood. Helemaal hip dus!

Een la vol kleertjes op de groei is niet zo’n goed idee. Tegen de tijd dat je baby in grotere kleertjes past, is het des te leuker om opnieuw te gaan shoppen.

Pakjes

3. ‘Effe’ geen print

Een bloemetjesromper met daaronder een streepjesbroekje? Een truitje met dierenprint en broekje met stippen? Je voelt ‘m al: zorg dat je ook wat effen boven- en onderkleding hebt liggen, dat combineert makkelijk. Printjes zijn leuk, maar print op print wordt al snel druk.

4. Kind kan de was doen

Het is beter voor je baby’s huidje om de kleertjes vooraf te wassen met een zacht wasmiddel zonder parfum. Heeft je kleine overdag een ongelukje? Zet de vieze kleertjes dan zo snel mogelijk in een emmer met vlekkenmiddel en laat een paar uur weken. Zo krijg je ze daarna makkelijker schoon in de was.

5. Hoeveel heb ik nodig?

Hoeveel stuks je nodig hebt, is een beetje afhankelijk van hoe vaak je een wasje wilt draaien (en natuurlijk van je babybudget). Op onze website vind je een babyuitzetlijst met daarin de minimale aanbevolen hoeveelheid rompertjes, broekjes, mutsjes en andere kledingstukken. Heb je toch te weinig? Of zijn een aantal dingen nog te groot? Via onze webshop kun je altijd extra bestellen, zonder dat je de deur uit hoeft. Wel zo handig!

Loading

Meer artikelen over Babykleding

Tips bij het kopen van kleding voor je kleintje

Een hip pakje, een zacht mutsje: er is weinig leuker dan de allereerste kleertjes shoppen als je zwanger bent. Maar terwijl je zo’n mini-broekje...

Lees meer

Een kijkje achter de schermen: 5 vragen aan onze designafdeling

Iedere maand verschijnen er weer nieuwe collecties in onze winkels en op onze webshop, maar wie zitten er eigenlijk achter al deze fashionable baby- en...

Lees meer

Musthaves voor in het kastje van je baby

Jeej, jullie worden ouders! Grote kans dat je niet kan wachten om van alles voor die kleine aan te schaffen. Een van de eerste...

Lees meer