Prenatal

Digitale babyshower organiseren? Zo doe je dat!

Helaas zitten we nog steeds middenin een lockdown en moeten we met z’n allen zoveel mogelijk thuisblijven. Coronavirus of niet, die babyshower voor jouw beste vriendin, zus of nicht zal er hoe dan ook komen! Een digitale welteverstaan. Hoe je dat het beste kunt organiseren? Wij geven je tips! 

Digitale babyshower

Zwanger zijn in deze tijd is anders dan normaal en brengt misschien ook wel wat meer spanningen met zich mee. Hoogste tijd dus om jouw zwangere zus, vriendin of nicht (digitaal) in het zonnetje te zetten en haar een hart onder de riem te steken tijdens haar babyshower. Natuurlijk wil je zo’n bijzonder moment het liefste met elkaar vieren maar de aanstaande moeder zal het hoe dan ook geweldig vinden om al haar dierbaarste vriendinnen en familie zo toch een beetje om zich heen te hebben.

1. Let the party begin!

Vlak voor de babyshower begint kun je een partypakket laten bezorgen bij de mommy to be thuis. Vul deze bijvoorbeeld met haar lievelingshapjes (of cravings) en cadeautjes van de genodigden. Ook mogen de versieringen voor tijdens de digitale babyshower natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan een leuke sjerp die ze om kan doen, ballonnen en slingers of deze leuke photobooth props (extra leuk als iedereen deze heeft voor op beeld).

2. Check, check, dubbelcheck

Zorg ervoor dat iedereen van tevoren het gekozen videobelsysteem heeft geïnstalleerd om technische problemen te voorkomen (Skype, Zoom of Google Hangout zijn hiervoor handige tools). Ook goed om ervoor te zorgen dat iedereen vast in de digitale babyshower zit voordat je de aanstaande mama met een smoes laat inbellen (“Ik moet echt even iets kwijt en moet je nú spreken”). Stem hierbij vooral van tevoren met de partner af dat ze beschikbaar is op het moment van de babyshower.

3. Tijd voor spelletjes

Omdat het digitaal net even wat anders gaat dan in real life is het leuk om tijdens de online babyshower een activiteit te doen. Organiseer een leuke babyquiz (bijvoorbeeld via de tool Kahoot), laat iedereen van tevoren zijn of haar babyfoto insturen zodat de mama kan raden van wie welke babyfoto is of speel een potje bingo met een babybingo kaart. Zodra iemand ‘bingo’ heeft mag de aanstaande mama haar cadeautje openmaken.

Heel veel succes met het organiseren van jullie digitale babyshower, het wordt vast een onvergetelijke ervaring voor degene waar je het voor organiseert!

Loading

Meer artikelen over Kraamcadeaus

Digitale babyshower organiseren? Zo doe je dat!

Helaas zitten we nog steeds middenin een lockdown en moeten we met z'n allen zoveel mogelijk thuisblijven. Coronavirus of niet, die babyshower voor jouw...

Lees meer

De do’s & don’ts voor een kraamcadeau

Niemand wil met een cadeautje op de proppen komen waar de ontvanger niet blij mee is en dat ergens achter in de kast belandt....

Lees meer

Houd je aan deze 5 regels en jij wordt gekroond tot Beste Kraamvisite van het jaar!

Kraamvisite. Een ‘gezellige’ Hollandse traditie waar je niet onderuit komt als je een kindje hebt gekregen. Het principe is simpel: men komt even ‘oooh...

Lees meer