Prenatal

Cadeautje voor zwangere shoppen: 5 tips!


Joehoe, je beste vriendin, zus of buurvrouw is zwanger! Je kan niet wachten om haar tijdens de babyshower te verwennen met al dat leuks wat er te koop is. Om er zeker van te zijn dat je cadeau ook bij de aanstaande mama in de smaak valt, is het goed om even een pas op de plaats te doen en aan het volgende te denken:

1. Jouw smaak is niet per se háár smaak

Die levensgrote poster van die schattige pandabeer vind jij misschien wel he-le-maal geweldig, maar bezorgt je vriendin misschien wel de nodige kopzorgen, want ‘waar in de oh zo zorgvuldig ingerichte babykamer laat ik in hemelsnaam deze mismatch?’.

Alternatief: stel voor om samen iets moois voor in de babykamer te kopen of geef een tegoedbon.

2. Het mag een maatje meer zijn

Kleding is bijna altijd goed.  Het is wel handig om voor een wat grotere maat te gaan. Al is het maar omdat de allerkleinste maten al snel te klein zijn en baby’s zeker de eerste weken het liefst chillen in een rompertje en makkelijk broekje. Dat modieuze outfitje waar jij je oog op hebt laten vallen, komt een paar maanden later uitstekend van pas!

Extra tip: denk wel aan de seizoenen, een zomers jurkje is toch echt wat minder geschikt in december. In onze winkels vind je handige maattabellen en ook het personeel kan je adviseren.

3. Spelen tot je er bij neervalt

Kinderen, ook de mini’s, zijn gék op spelen. Nu stort een pasgeborene zich niet meteen op een treinbaan, maar een muziekmobiel, rammelaar of babygym is al snel wel degelijk aan hem of haar besteed.

Dilemma: wil je mama pleasen en ga je voor ‘mooi en stylish’ houten speelgoed of wil je de nieuwe beste vriend van de kleine zijn door hem te verblijden met de felgekleurde, plastic varianten? 

4. Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar

Ze zijn er allerlei soorten en maten, knuffels. Ze roepen herinneringen op en zijn daardoor heel verleidelijk om cadeau te doen. Ook omdat je stiekem hoopt dat jóuw knuffel het favoriete exemplaar gaat worden. Je zal echter zien dat de concurrentie groot is…

Ga je tóch voor de titel Gever-van-de-allerleukste-knuffel: bedenk dat je, in ieder geval bij de aanstaande moeder, extra punten scoort als er een bijzonder verhaal bij te vertellen is (je hebt dat beertje gekocht van een lieve oma op een markt in Frankrijk waar jij op vakantie was op het moment dat je het blije babynieuws te horen kreeg).

5. En last but not least: vergeet de mama to be niet!

Mama’s weten het al: eenmaal moeder en je schiet er zelf vaak bij in. Dus verwen die aanstaande mama eens goed! Met de lotion van haar lievelingsmerk of door samen lekker een dagje door te brengen bij de schoonheidsspecialist. 

Zo, jij kunt je nu goed voorbereid gaan uitleven. Bijvoorbeeld met de cadeaufolder bij de hand. Wat is jouw favoriete cadeautje voor zwangere mama’s?

Loading

Meer artikelen over Kraamcadeaus

Digitale babyshower organiseren? Zo doe je dat!

Helaas zitten we nog steeds middenin een lockdown en moeten we met z'n allen zoveel mogelijk thuisblijven. Coronavirus of niet, die babyshower voor jouw...

Lees meer

De do’s & don’ts voor een kraamcadeau

Niemand wil met een cadeautje op de proppen komen waar de ontvanger niet blij mee is en dat ergens achter in de kast belandt....

Lees meer

Houd je aan deze 5 regels en jij wordt gekroond tot Beste Kraamvisite van het jaar!

Kraamvisite. Een ‘gezellige’ Hollandse traditie waar je niet onderuit komt als je een kindje hebt gekregen. Het principe is simpel: men komt even ‘oooh...

Lees meer