Prenatal

6x leuke corona-proof buitenactiviteiten

Het is zomervakantie en hoewel we nog niet massaal met z’n allen naar het buitenland op vakantie gaan, heeft de coronaperiode wel laten zien dat jij én je kleintje(s) zich ook prima vermaken in en om het huis! Om je nog wat extra inspiratie te geven voor de komende weken hebben wij de leukste corona-proof (buiten)activiteiten verzameld die je kunt ondernemen met de kids.

6x leuke corona-proof buitenactiviteiten

1. Gezellig op een kleedje

Het weer laat het steeds vaker toe om lekker in de tuin te zijn, gelukkig maar! Perfecte timing om te gaan picknicken vinden wij. Ga met de kleine de voorraadkast langs en maak een tourtje door de koelkast. Eén groot feest als even later al dat lekkers uitgestald staat op een kleed in de tuin. Vrolijke bekers, kleurige bakjes en gezellige bordjes die tegen een stootje kunnen maken het eetfestijn helemaal af.

2. Tentje opzetten

Go camping! Je kunt natuurlijk voor het serieuze werk gaan, maar grote kans dat die fancy tent schoon geschrobd en wel weer is opgeborgen. Geen zorgen, want met een paar stokken en een laken staat er binnen mum van tijd een toptent in je tuin of op het balkon. Gegarandeerd dat de kleine kampeerder niet meer weg te slaan is in z’n tijdelijke nieuwe onderkomen! Of: ontdek deze coole tipitent.

3. Waterpret

Spetter, spatter! Spelen met water is altijd leuk en al helemaal met waterspeelgoed. Is het zo warm buiten dat je kleine bijna niet vooruit te branden is? Een zwembadje in de tuin is hiervoor de perfecte oplossing: even lekker afkoelen!

4. Spelen met zand

Voor de kleine zandmonstertjes is er genoeg keuze uit divers speelgoed. Zandkastelen bouwen? Geef ze een emmertje en schepje en ze zijn de hele middag zoet. Ook leuk: zelf zand vervoeren met de kruiwagen en daarna kliederen met zand en water, succes gegarandeerd!

5. Avondwandeling

Loopfietsje mee en aan het begin van de avond, net voor het slapengaan, nog even een wandeling maken. Het is dan heerlijk rustig op straat en er valt genoeg te ontdekken!

6. Wie wil er een ijsje?

Een ijsje is de beste vriend van veel peuters. En wat is nou leuker dan ijs zelf maken? Heel eenvoudig met wat siroop en water. Of, lekker én gezond, met vers fruit zoals aardbeien of frambozen. Of met yoghurt. Recepten genoeg! Maak ze aan het begin van de dag, zodat je samen met de kleine in de middag van het eindresultaat kunt genieten. Mmm! Ook handig: deze anti klieder ‘no-drip’!

Loading

Meer artikelen over speelgoed & cadeau

6x leuke corona-proof buitenactiviteiten

Volgende week gaan de scholen en kinderdagverblijven weer gedeeltelijk open. Dat betekent iets meer rust en regelmaat, maar daarbuiten blijft het advies toch nog...

Lees meer

NIEUW van VTech: Toet Toet Cory Carson

Kijkt jouw kleintje ook graag naar de avonturen van Toet Toet Cory Carson? Dan hebben wij goed nieuws! Vtech heeft maar liefst zes figuren...

Lees meer

‘Little Dreamers’: De zachtste knuffels voor jouw kleintje

Veel kinderen ontwikkelen een voorliefde voor een bepaalde knuffel of tuttel. Door de zachte en aaibare materialen van de 'Little Dreamers' collectie van Prénatal...

Lees meer