Prenatal

4 weken oud

Klein papegaaitje...

Je kleine is al een maand oud! Als je terugkijkt op de eerste weken is er al een hoop gebeurd, vind je ook niet? Je bent een beetje in je rol als mama gegroeid en je kleintje is iets meer gewend op deze wereld. Wat zijn de mijlpalen die bij deze ‘verjaardag’ horen?

Lees alles over 4 weken

Heb je al een eerste ‘gesprekje’ met je baby gehad? Misschien maakt je kleintje al babygeluidjes waarin hij jou als een klein papegaaitje probeert na te praten. Schattig, hè? Je kleine weet heel goed dat je persoonlijk tegen hem praat en de eerste geluidjes die hij produceert zijn de basis voor zijn spraakontwikkeling. Geen zorgen als je kleine nog wat stilletjes is; praat regelmatig tegen je baby, door bijvoorbeeld te benoemen wat je aan het doen bent.

Je leven bestaat verder vooral nog uit voeden, wasjes, troosten, weer voeden, nóg een wasje… Soms vraag je je misschien af: ‘Wat heb ik nou de hele dag gedaan?’ Tja, je bent je kleine aan het grootbrengen en dat is een Heel Belangrijke Taak. Over een paar weken merk je vanzelf dat er (weer) meer tijd komt voor andere dingen.

Broodnodige mama-care

Als je je goed voelt, is dit misschien een mooi moment om ook zelf een avondje of middag ‘uit’ te gaan. Wat zal dat gek voelen: zonder je kleintje op stap! Grote kans dat je na een paar uur weer heel graag teruggaat naar je uk. Dat is alleen maar goed: jij realiseert je weer even hoeveel je ’m mist en je baby kan naast jou ook aan iemand anders wennen.

Tips 4 weken oud:

  • Staat het kraambezoek nog steeds rijen dik voor de deur? Zorg dat je wat cadeau-inspiratie achter de hand hebt.
  • Sjouwen met het autostoeltje: je zou er bijna een schouderblessure van krijgen. (En news flash: je kleintje wordt alleen maar zwaarder!) Een handig hulpmiddel is een armkussen. Daarmee zorg je ervoor dat het dragen van de autostoel een stuk comfortabeler wordt.

Loading