Prenatal

2 weken oud

Spetteren in het water

Is jouw baby’tje ook zo gek op badderen? Net als vogeltjes vindt je kleintje spetteren in de emmer of het badje heerlijk. Naast badderen kun je zorgen voor meer waterpret met deze tips.

Lees alles over week 2

Veel spelen is er nog niet bij met je kleintje: slapen blijft voorlopig zijn favoriete hobby. Hoewel het misschien wat saai is om dagenlang met een baby te spenderen die niet zo héél veel terugzegt – of liever: helemaal niks – is al dat slapen belangrijk voor zijn ontwikkeling. Wacht maar af, vanaf een maand of vier is je kleine veranderd in een energiebal. Voor nu is het badje een welkome afwisseling tussen het voeden, vieze luiers verschonen en slapen door, zeker voor papa’s. Ook leuk: met je baby’tje onder de douche. Om te zorgen dat je je baby stevig vasthoudt, is het verstandig een handdoek om je arm te leggen en deze mee te nemen tijdens het douchen. Er is ook een speciale baby shower glove, voor meer grip. Je zult zien dat je kleintje het heerlijk vindt. En leg je jouw baby wel eens op z’n buikje? Voordat je aan het badje begint, kun je je baby even – kort! – op z’n buikje op de commode leggen. Zo oefent hij zijn nekspieren alvast een beetje. Blijf er wel áltijd bij als je baby op de commode ligt en helemaal als hij op zijn buik gedraaid is. Kijk trouwens niet gek op als je kleine niet heel enthousiast wordt van op zijn buik liggen, het kost een hoop energie.

Broodnodige mama-care

Misschien heb je inmiddels weer iets meer energie en kun je al kleine uitstapjes maken met je kleine. Vind je het fijn om je baby dicht bij je te dragen? Denk dan eens aan een draagdoek of draagzak. En een minder gezellig maar o zo belangrijk onderwerp: hoe gaat het down-under? Je kan de grootste kraamverbanden waarschijnlijk in de kast laten liggen (yay!), maar het voelt wellicht nog niet helemaal ‘eigen’. Blijf regelmatig spoelen en gebruik (biologisch) katoenen maandverband. Dat irriteert minder.

Tips 2 weken oud:

  • Veilig douchen en badderen: de vrolijkste baby-shower-gloves vind je onze webshop. Misschien ook een leuke tip voor kraambezoek?
  • Na het wassen kun je de huid van je baby het best droogdeppen met een hydrofiele doek. Minder ruw dan een handdoek én ze nemen veel vocht op. Deze hydrofiele multidoek is extra groot, zodat je je kleintje meteen helemaal kunt inwikkelen.

Loading