Prenatal

10 weken oud

Baby-fitness

Wist je dat een pasgeboren giraffe meteen op eigen beentjes staat? Voor jouw kleine geldt dat overduidelijk niet. Maar hier wordt hard aan gewerkt. Hoe onderzoekt hij al zijn bewegingsmogelijkheden?

Lees alles over week 10
Doet je kleine al verwoede pogingen om te rollen? Dit is nog vroeg, maar je kunt misschien al wat tekenen zien: hij draait zijn hoofdje sterk naar links of rechts en zet af met zijn beentjes. Wild spartelen met armen en benen is ook een nieuwe hobby. Daarnaast stopt hij nu alles in zijn mond: zijn manier om dingen te ontdekken. Pas dus op met kleine onderdelen, zodat hij zich niet kan verslikken. En je hoeft niet meteen naar de speelgoedwinkel te rennen, je kleintje is vooral geïnteresseerd in plaatjes met veel contrast en felle kleuren. Probeer ook zijn grijp-reflex te stimuleren, door dingen dicht bij hem te houden en zo te helpen iets te pakken. Hebbes! Prijs hem vooral uitbundig bij elke poging: jij bent zijn grootste cheerleader.

Broodnodige mama-care
Je bent bijna drie maanden moeder. Heb je al een middag of avond met vriendinnen gehad om eens lekker uit te wijden over je nieuwe rol? Extra leuk als vriendinnen in je omgeving ook net moeder geworden zijn. Pas wel op dat je niet te veel gaat vergelijken: ieder gezin en iedere baby is anders. Geloof in je eigen instinct, ondanks dat het vast af en toe zoeken is. Ook dáár is niks geks aan.

Tips 10 weken oud:

  • Heb je al een leuk speeltje aan je autostoeltje of kinderwagen gehangen? (Dit houdt ’m lekker bezig tijdens een lange autorit!)
  • Inmiddels heb je al heel wat cadeautjes verzameld van je kraambezoek. Wil je dat niet alles constant door de kamer slingert? Shop een leuke opbergmand.

Loading