Prenatal

Back to daily life

De vakantie is voorbij: tijd om weer aan de slag te gaan! Of je nou je kleintje naar de opvang brengt of lekker naar school; het is weer tijd voor het vertrouwde dagelijkse ritme. En daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn. Wij zijn er voor jou met handige tips en producten!

Back to daily life met Prénatal

Bereid je kleintje voor op school of de opvang

Allereerst is het goed om je kindje aan het idee te laten wennen dat het ‘gewone’ leven weer gaat beginnen. Maak een leuke aftelkalender samen met je kind(eren), waarop ze iedere dag kunnen afstrepen tot de eerste schooldag of eerste dag op de opvang. Maak er een feestje van met kleurrijke potloden en bijvoorbeeld leuke stickers. Zo wordt het inzichtelijker voor je kleintje wanneer de vakantie voorbij is. Kijk ook samen terug op de vakantie en benoem de fijne herinneringen die jullie gemaakt hebben.

Slaapritme

Rust en regelmaat. Dé keywords na de vakantie. De heerlijke siësta’s op het strand of bij het zwembad zijn voorbij. Op tijd naar bed en weer vroeg uit te veren kan af en toe nog best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen voor een goede nachtrust. Denk aan een slaaptrainer voor je kleintje, zoals het Lampje Simon van Alecto Baby. Dit is een 3-in-1 slaaptrainer, wekker én nachtlampje. En dat in de vorm van een vriendelijk slakje, Simon. Deze slaaptrainer helpt kleinere kindjes met het krijgen van tijdsbesef.

Vindt je kleintje het niet fijn om in het donker te slapen? Een nachtlampje kan hierbij helpen. De Mr Maria Aap lamp heeft bijvoorbeeld zes dimstanden inclusief een nachtmodus, zo is jouw mini verzekerd van een goede nachtrust. Natuurlijk is het ook fijn om je kindje in de gaten te kunnen houden wanneer hij slaapt. Met een babyfoon zoals de Alecto Smartbaby10 kan je je kleintje altijd en overal bewonderen via je smartphone of tablet.

Handig om mee te nemen

Nu de vakantie voorbij is, zijn croissantjes, stokbroden en frietjes ook verleden tijd. Het is weer tijd voor boterhammen geserveerd in een lunch box. Gelukkig kunnen we tegenwoordig ook heel blij worden van een vrolijke lunch box met bijpassende drinkbeker. ​En vergeet niet om een schattig rugtasje in te slaan waar je kleintje alles in mee kan nemen.

Alles voor mama

Niet alleen voor je kleintje, maar ook voor jou als ouder kunnen handige producten voor het dagelijkse leven niet ontbreken. Als je kleintje naar de opvang of oppas gaat is een luiertas je lifesaver. Alles wat je kindje nodig heeft zit erin en je kan hem zo hop in één beweging meenemen en afleveren bij de oppas, ideaal! Geef je je kindje nog borstvoeding? Dan is een borstkolf onmisbaar. De nieuwe enkele elektrische borstkolf Solo van Medela heeft een ingebouwde oplaadbare accu met USB-connector voor snel opladen. Je kunt de borstkolf tot wel zes afkolfsessies gebruiken zonder tussendoor op te laden. Perfect om mee te nemen dus!

Ben jij een drukke mama én in verwachting van een kindje? Trakteer jezelf dan op comfortabele zwangerschapskleding zoals een mooie zwangerschapsjeans om deze nieuwe fase stralend in te gaan!

Goede voorbereiding

Zoals we allemaal weten is een goede voorbereiding het halve werk, cliché maar waar! Leg daarom de avond voor de eerste werkdag alles klaar voor jou, de oppas of school en je kindje. Kies alvast jullie outfits, zorg ervoor dat de lunchtrommels zijn gevuld en pak de luiertas of rugtas in voor je kleintje. Dat scheelt weer een hoop tijd en stress in de vroege ochtend.

We hopen dat deze tips jullie een eind op weg helpen om het dagelijkse ritme weer op te pakken. You’ve got this, succes!

Loading

Meer artikelen over