5 dingen die je moet weten over zwangerschapskleding kopen

Zwangerschapskleding kopen

Wanneer je buik begint te groeien en je uit je normale kleding barst, is het handig om over te stappen op positiemode. En alhoewel deze term een beetje stoffig klinkt, is het modebeeld gelukkig wél met zijn tijd mee gegaan, dus geen soepjurken meer voor jou. Maar waar moet je op letten bij zwangerschapskleding kopen?

 1. Wees niet te vroeg
  Zwangerschapskleding heb je niet vanaf dag één nodig. Je kunt je zwangerschapsbroeken het best aanschaffen wanneer je merkt dat je normale broeken niet meer lekker beginnen te zitten.
 2. Investeer in ondergoed
  Je borsten groeien vaak eerder dan je buik, dus deze hebben ook goede ondersteuning nodig. Wacht daar niet te lang mee en laat je adviseren in de winkel over de maat die je nodig hebt. Des te beter je ondergoed aansluit, dat geldt ook voor je broekjes, des te mooier je kleding zit.
 3. Koop de juiste maat
  Zwangerschapskleding houdt rekening met de gebieden waar je rek nodig hebt in je kleding. Dus als je positiemode koopt, hoef je niet een maat groter te kopen.
 4. De juiste schoenen
  Je voeten hebben het zwaar te verduren tijdens je zwangerschap. Door het toenemende gewicht en de zwaartekracht, zullen zij grote klappen op moeten vangen. Put je voeten daarom niet nog meer uit door op stiletto’s rond te paraderen. Koop comfortabele schoenen als sneakers of schoenen zonder hak.
 5. Stretch
  Ben je toch niet zo gecharmeerd van zwangerschapskleding? Koop dan elastische tops waar je buik ook enigszins in mee kan groeien. Vesten en jasjes kun je vaak ook nog een flinke tijd doordragen, of zelfs gedurende je hele zwangerschap. Qua broeken wordt het wat lastiger, maar de meeste tops kunnen nog een hele tijd mee. Ben je zwanger in de zomer, dan is een stretchy maxi dress een fijne musthave.

Zo, nu je alles weet over zwangerschapskleding, is het tijd om jezelf te verwennen met misschien wel je allereerste zwangerschapsoutfit. Klik hier voor alle mamafashion in onze webshop óf kom langs in één van onze winkels.

1 Comment

 • Reply
  Angela
  25 juni 2016 at 23:07

  Wat ik jammer vind is dat spijkerbroeken allemaal skini zijn en ik er dus met dit weer niet meer uit kom ik houd zoveel vocht vast naar mate de dag vordert. Ik kan dus mijn broeken nu niet meer zelfstandig uit doen, daar is niet echt over na gedacht vind ik.

 • laat hier je reactie achter!