week tot week zwangerschapskalender derde trimester

Ben jij al klaar voor de kleinste, grootste verandering ooit?

Hier vind je jouw week tot week zwangerschapskalender vol nuttige informatie en leuke (shopping)tips. Gelukkig heb je zo’n negen maanden de tijd om je voor te bereiden op je nieuwe leven met je kleintje. Hoe groeit je baby in je buik? Wat gebeurt er met je lichaam? En gaat die misselijkheid óóit nog eens over?

Omdat iedereen elke mama-to-be uniek is en haar zwangerschap als anders ervaart, vragen we jou bij iedere week je reactie achter te laten over wat jij in die week hebt meegemaakt. Misschien heb jij de gouden tip voor dat ene kwaaltje of een leuk idee voor de kraamtraktatie? Praat mee!

28 weken zwanger

Inmiddels schopt en zwemt er een baby van bijna één kilo rond in je buik. Niet zo gek dat je soms wakker ligt ’s nachts; de baby beweegt het liefst als jij ligt (of lag…) te dromen. Er is ook heel leuk nieuws: je baby knipoogt naar je.

lees alles over week 28

29 weken zwanger

Je kijkt naar beneden en denkt: waar zijn mijn voeten? Je baby trekt ondertussen een grimas in je buik, want gekke bekken worden vrolijk geoefend. Wat gebeurt er nog meer in week 29? Jij voelt behalve schopjes ook regelmatig een ellenboog of knietje van je baby. Bedankt kleine!

lees alles over week 29

30 weken zwanger

Nog maar tien weken te gaan… De nesteldrang bereikt een hoogtepunt: ramen, deurposten en keukenkastjes – niks is meer veilig voor de poetslap. Maar je kleine zit ook niet stil. Wat gebeurt er deze week?

lees alles over week 30

31 weken zwanger

Je borsten kunnen opeens melk gaan lekken. Fijn, je voelt je al wat klunzig met die enorme buik, dit kan er ook nog wel bij. Maar er zijn oplossingen, gelukkig. En je baby wordt ondertussen steeds mooier! Wat gebeurt er allemaal?

lees alles over week 31

Nog acht weekjes te gaan. Langzaam wordt het huis te klein: je baby gaat minder bewegen, maar wordt met de dag sterker. Wat gebeurt er nog meer deze week? En is er eigenlijk mooie nachtkleding voor tijdens je kraamperiode?

lees alles over week 32

33 weken zwanger

Je kleine stompt en schopt er lustig op los, het lijkt wel alsof ‘ie zegt: “Ik wil eruit!” Toch moet je baby nog éven geduld hebben. Jij merkt ondertussen dat er een hoop dingen volledig langs je heen gaan. Hoe komt dat?

lees alles over week 33

34 weken zwanger

Dit is misschien de week dat je met zwangerschapsverlof gaat. Je baby is nu zo groot dat je zelfs de kleinste bewegingen voelt. Je bent vast benieuwd hoeveel die kleine nog gaat groeien. En waar komen die rusteloze benen vandaan? Of beter: wat doe je eraan?

lees alles over week 34

35 weken zwanger

Met nog een paar weken voor de boeg denk je waarschijnlijk steeds meer na over de bevalling. Hoe zal het gaan? Wanneer begint het? En wat gebeurt er daarna? Probeer te ontspannen, hoewel dat niet altijd makkelijk is.

lees alles over week 35

36 weken zwanger

De laatste fase is nu écht aangebroken. Geniet van je verlof en verwen jezelf, straks zal je aandacht (bijna) volledig naar je baby gaan. Hoe ga je om met die gigantische buik? En al die vragen die door je hoofd spoken, waar kun je terecht?

lees alles over week 36

37 weken zwanger

Week 37 – Een beetje angstig?
Denk je inmiddels met weemoed terug aan de tijd dat je niet zo’n enorme buik had? Nog héél even geduld… En heb je soms last van zenuwen? Probeer te ontspannen met deze tips.

lees alles over week 37

38 weken zwanger

Week 38 – Het wachten kan beginnen…
Je legt de laatste hand aan de babykamer, de rompertjes liggen schoon in de la, het kraampakket en de ziekenhuistas staan klaar… En dan? Nu begint het grote wachten. Tot het moment dat je kleine denkt: já, nu ben ik op m’n best, de rest van de wereld mag meegenieten!

lees alles over week 38

39 weken zwanger

Week 39 – Beschuitjes en borstkolven
Goed, baby is af, maar nog geen spoor van weeën. Jij hoort van iedereen dat je moet ontspannen – makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom duiken we in een leuk feitje: waar komt de Nederlandse traditie van beschuit met muisjes eigenlijk vandaan?

lees alles over week 39

40 weken zwanger

Week 40 – Kleur van de kijkers
Hoeveel baby’s worden eigenlijk óp de uitgerekende datum geboren? Niet zo veel, kunnen we je vertellen. Om het wachten een beetje draaglijker te maken; nóg een leuk feitje over de kleur ogen van je baby.

lees alles over week 40

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

BESTEL GRATIS DE BLIJE DOOS!