week tot week zwangerschapskalender tweede trimester

Ben jij al klaar voor de kleinste, grootste verandering ooit?

Hier vind je jouw week tot week zwangerschapskalender vol nuttige informatie en leuke (shopping)tips. Gelukkig heb je zo’n negen maanden de tijd om je voor te bereiden op je nieuwe leven met je kleintje. Hoe groeit je baby in je buik? Wat gebeurt er met je lichaam? En gaat die misselijkheid óóit nog eens over?

Omdat iedereen elke mama-to-be uniek is en haar zwangerschap als anders ervaart, vragen we jou bij iedere week je reactie achter te laten over wat jij in die week hebt meegemaakt. Misschien heb jij de gouden tip voor dat ene kwaaltje of een leuk idee voor de kraamtraktatie? Praat mee!

14 weken zwanger

Vanaf nu gaat je baarmoeder echt ruimte opeisen en wordt je buik steeds meer zichtbaar. Wat gebeurt er allemaal in je buik? En als je bang bent voor striae: we hebben hier een fijne crème voor.

lees alles over week 14

Terwijl je baby aan het trainen is om helemaal in vorm op de wereld te komen, voel jij je ook goed en vol energie. Je zult de komende weken snel aankomen en dat is maar goed ook: je baby groeit. Waar is die kleine allemaal druk mee?

lees alles over week 15

16 weken zwanger

Je kleine zwaait, schopt en zwemt er op los in je buik. Hoe zorg je dat het nieuwe hormoon progesteron (verrassing!) zo min mogelijk overlast veroorzaakt? En kun je de baby al voelen?

lees alles over week 16

17 weken zwanger

Jongen, meisje: wil je het weten? Of blijft het een verrassing tot aan de geboorte? Deze week gebeurt er nog iets belangrijks in je buik; benieuwd? Spits je oren maar alvast.

lees alles over week 17

18 weken zwanger

Je kleine wordt steeds actiever en gaat de omgeving ’s goed verkennen. Dit kun je al een béétje voelen. Hoe groot is je baby nu? En hoe zorg je dat het groeiende buikje representatief op je werk verschijnt?

lees alles over week 18

19 weken zwanger

Je bent al bijna op de helft. Babbel er lustig op los met je kleine, boek een weekendje weg met je partner of dierbaren en ga op zoek naar gratis extra’s bij grote zwangerschapsaankopen. Hoe doe je dat? En waarom ben je toch zo kortademig?

lees alles over week 19

20 weken zwanger

Het is zover: je bent op de helft van je zwangerschap. Het moment dat jullie het kindje kunnen zien komt steeds dichterbij! Dit is ook de week van de 20-wekenecho: een mooi, maar tegelijkertijd spannend moment. Wat staat je te wachten?

lees alles over week 20

21 weken zwanger

Vooruit, maar een paar vrouwen, ongeveer tien procent, krijgt tijdens de zwangerschap écht zin in zuur – acute trek in zure matten is geen onbekend fenomeen. Hoe zit dat bij jou? En waar komt het door? En die kleine in je buik… die wordt steeds sterker!

lees alles over week 21

22 weken zwanger

Houdt die kleine druktemaker je ’s nachts uit je slaap met dat gedraai? Lees dan deze tips om wél lekker door te slapen. En hoe bereid je je voor op zoiets als borstvoeding geven? En ga je dat eigenlijk wel doen?

lees alles over week 22

23 weken zwanger

Als je zelf de hik hebt is dat behoorlijk vervelend, maar voor je baby is het heel gezond. Lees waarom je kleine erop los hikt, plus tips tegen lekkende borsten én de voedingsstof waar je nu niet genoeg van binnen kunt krijgen…

lees alles over week 23

24 weken zwanger

Je bent al zes maanden zwanger; even snel je veters strikken of iets oprapen is er niet meer bij, je baarmoeder is zo groot als een voetbal. Je baby heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Benieuwd wat er allemaal veranderd is?

lees alles over week 24

25 weken zwanger

Je baby kun je nu ook aan de buitenkant voelen als ‘ie schopt. Dat is leuk voor je partner. Daarnaast merk jij misschien dat simpele handelingen meer moeite gaan kosten. Geen probleem, las regelmatig een rustmomentje voor jezelf in: “Ik ben even druk met een baby maken!”

lees alles over week 25

26 weken zwanger

Je baby lijkt aan de buitenkant al helemaal af, maar vanbinnen wordt er nog druk gewerkt en geoefend voor De Grote Dag. Jij voelt je met de dag meer zwanger en een nachtje doorslapen wordt zeldzamer. Gelukkig ligt je baby bíjna in je armen!

lees alles over week 26

27 weken zwanger

Je baarmoeder wordt langzaam krapper voor je kleintje. Je vraagt je misschien af: hoeveel gaat mijn baby nog groeien? En voel jij al de behoefte om álles in huis schoon te maken? Nesteldrang! Het aftellen kan beginnen…

lees alles over week 27

DOWNLOAD JOUW GRATIS UITZETLIJST

BESTEL GRATIS DE BLIJE DOOS!