Een zorgzame moeder én een succesvolle carrièrevrouw, dat kán! 

Yes we can, dames! Maar laat ik vooropstellen dat het niet ‘ Yes we HAVE to” moet zijn. Er zijn genoeg moeders die het heerlijk vinden om 24/7 alleen maar met de kids en het runnen van het gezin/huishouden bezig te zijn. Er zijn vrouwen (en sommige mannen trouwens ook) die daar complete voldoening uithalen. 

Dat bewonder ik, echt waar. Maar ik heb dat eerlijk gezegd niet. Ja, natuurlijk is mijn gezin het allerbelangrijkste en het dierbaarste in mijn leven. Zou nooit zonder ze kunnen of willen. Maar toen ik moeder werd zijn niet ineens al mijn andere dromen en ambities verdwenen. Ze zijn wel even op een lager pitje komen te staan. En met ‘even’ bedoel ik een paar maanden.

Back to business

Al vrij snel na de geboorte van Ronja (9) stond ik weer op de bühne te zingen en te dansen. Niet alleen omdat bij mij, net zoals bij iedereen, de schoorsteen moet roken, maar ook omdat ik er weer naar verlangde. Ik verlangde om weer even (na maanden borstvoeding geven, luiers te verschonen en iedere minuut met je kindje bezig te zijn)  te voelen hoe het was om te doen wat ik deed voordat ik moeder werd.

Zou ik het nog kunnen? Het zingen, het dansen en daar op dezelfde manier van genieten? Misschien een gekke vraag, maar laten we eerlijk zijn. Je bent door een enorm mentale en fysieke transformatie gegaan die afgelopen 9 maanden. Het antwoord was én is: “Ja! Dat kan ik nog.” Want ik ben niet alleen moeder, maar ook nog steeds die Kim die er van geniet om op het podium te staan en het publiek te vermaken.

Combi van mama én carrièrevrouw

Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Beide dingen kunnen prima naast elkaar bestaan en je kunt in allebei goed zijn. Ik merk dat mijn werk mij een ander soort voldoening en plezier brengt, waardoor ik met bakken energie thuis kom om de leukste moeder te zijn voor mijn kinderen Ronja (9), William (7) en Benjamin (4). Het is gelukt om de juiste balans te vinden tussen zorgzame en betrokken moeder en een hardwerkende carrièrevrouw zijn.

Lieve moeders, wij kunnen dit! En in mijn geval moet ik ook zeker de papa in dit verhaal noemen. Doordat wij ons beide flexibel opstellen en het gezin op nr.1 plaatsen, kunnen wij elkaar de vrijheid geven en gunnen om daarnaast onze eigen dromen na te jagen. Natuurlijk, het is heus niet altijd rozengeur en maneschijn, de agenda’s botsen wel eens en wij lopen ook wel eens op ons tandvlees, maar overall durf ik te zeggen dat wij een gelukkig gezin zijn.

En dat komt mede doordat we niet helemaal onszelf zijn vergeten. Dus doe je kinderen, je relatie en jezelf een plezier…blijf dromen je najagen.

1 Comment

  • Reply
    jojo
    8 december 2017 at 20:24

    ahw ! zo leuk die foto kim . djonny vond je geweldig . ik denk wel alle kindtjes die der waren je bent goed in wat je doet en je heb der echt liefde voor dat is tezien ! tnx kim

  • laat hier je reactie achter!