Winter kidsproof hotspots

Keet
Het is winter! Een gezellige periode, maar voor ouders ook een uitdaging. Want waar ga je heen met je kids, nu het weer zich er niet bepaald voor leent om naar buiten te gaan? De winter Efteling en Disney on Ice heb je na één keer wel gezien en van regelmatige bezoekjes aan indoor speeltuinen wordt menig ouder ook niet heel blij. Dus wat dan wél te doen? Hier een paar tips!

Amsterdam

Onze hoofdstad is vele hotspots rijk die ook voor kinderen leuk zijn. Ooit al eens gehoord van De Kleine Parade? Bij deze concept store in de Pijp worden verschillende dingen georganiseerd voor de kleintjes, waaronder bijvoorbeeld kinderyoga. Terwijl je kind een lesje meedoet, kun jij in het horecagedeelte genieten van wat ‘me-time’. Zodra mini you klaar is, kunnen jullie er samen lunchen en om het af te maken, kan hij daarna nog cupcakes versieren. Woon je in Amsterdam, maar ligt de Pijp net even van de route? Ook bij de MiniChiChi Club in West hebben ze dergelijke activiteiten. Naast yoga is daar ook peuter- en kleuterdans en kunnen kinderen er knutselen.

Kleine Parade-1  Kleine Parade-3
Heb je een creatief kind van vier jaar of ouder? Geef hem of haar dan op voor The Kidspiration Club. Hier kunnen kinderen onder begeleiding van twee lieve en getalenteerde kunstenaressen hun artistieke talenten ontplooien. En de workshops vinden plaats in de Pijp, dus terwijl zij met verfkwasten aan de slag gaan, kun jij even lunchen in deze gezellige buurt. De Wasserette of Yoghurt Barn zijn bijvoorbeeld leuke hotspots voor ouders die even een moment voor zichzelf hebben.

Wil je eigenlijk gewoon even lunchen met je kind zonder poespas? Ga dan eens naar Blender of MiniMarkt. Dit zijn plekken die volledig ingericht zijn op kids, dus lunchen met rondrennende kinderen, of je kind (borst)voeden, is daar absoluut geen probleem.

Blender 5
Utrecht

In het midden van het land kun je met kids terecht bij An Apple a Day. Bij deze leuke hotspot in Buiten Wittevrouwen, kun je heerlijk lunchen met kids. Doordat er genoeg speelruimte is voor de kleintjes en er ook regelmatig filmmiddagen georganiseerd worden, kun je als moeder ook geniet van een rustmoment. Ideaal!

Rotterdam

Dat Rotterdam een stad met vele mogelijkheden is, wisten we al. Dus dan mag het niet verbazen dat je hier ook met kinderen goed terecht kan. Bijvoorbeeld bij Ver van Hier. Bij deze kinder- en jeugdboekenwinkel kun je heerlijk lunchen en ook voor de kleintjes genoeg vermaak. Van een boekje lezen tot spelen op het podium; alles kan bij Ver van Hier! Een andere plek met een mooie speelruimte voor kids is Keet. Met een steeds wisselend aanbod valt hier altijd wat te zien (én te kopen), maar je kunt er ook genieten van koffie, smoothies, taartjes en lekkere broodjes. Voor de kids staan er ook nog eens speciale gerechten op de kaart. Perfect place!

Ver van hier
Wil je een (mid)dagje uit in de (eigen) stad? Ga dan eens naar de Swan Market. Deze is er zowel in de zomer als winter. In de van Nelle fabriek vind je een groot aanbod aan stalletjes en er is genoeg te doen voor de kinderen. Zo vind je buiten een zweefmolen voor kinderen en ook binnen zijn er attracties voor de allerkleinsten. Leuke plek om met het hele gezin heen te gaan dus!

Eindhoven

Voor hippe ouders die in Eindhoven wonen met hun gezin, is het geen nieuws dat Strijp-R the place to be is. Hier vind je bijvoorbeeld het restaurant van Piet Hein Eek. Deze inspirerende plek is perfect om te lunchen met kids. Het grote aanbod aan speelgoed zorgt ervoor dat ze zich altijd kunnen vermaken. En voor de ouders is er ook genoeg om te zien, dus zeker een aanrader!

Wil toch naar buiten? Ga dan een keer schaatsen! Op meerdere plekken in Nederland zijn er in de winter plekken waar je op kunstijs kunt schaatsen met je kind. Ben je in onze hoofdstad? Dan kun je terecht op het Leidseplein en Museumplein. Ook in Rotterdam zijn er twee schaatsbanen gemaakt: op het Grote Kerkplein en het Stadhuisplein.

Wat je ook gaat doen; veel plezier! En laat in de comments weten wat jouw tips zijn. Of wil je ook een blog aanleveren met jouw favoriete hotspots met kids? Kijk dan snel hier hoe je mee kunt bloggen. 

1 Comment

  • Reply
    Julia
    10 maart 2017 at 13:43

    Ik ben wel eens met onze kids bij an apple a day geweest, super plek! Hele lieve medewerkers, die veel geduld hebben en genoeg speeltjes voor de kinderen

  • laat hier je reactie achter!