Wat te doen met kids bij typisch Hollands zomerweer

Hollands weer
Je kent ze wel, van die dagen dat pootje baden in zee of een plons in het opblaasbadje net wat te optimistisch is, maar binnen zitten ook wel erg zonde is. Wat te doen met kids? Nou, dit bijvoorbeeld:

Wie wil er een iiijjjsssjuuhh?

Een ijsje is de beste vriend van veel peuters. En wat is nou leuker dan ijs zelf maken? Heel eenvoudig met wat siroop en water. Of, lekker én gezond, met vers fruit zoals aardbeien of frambozen. Of met yoghurt. Recepten genoeg! Kijk maar eens hier en wat dacht je van deze healthy varianten. Maak ze aan het begin van de dag, zodat je samen met de kleine in de middag van het eindresultaat kunt genieten. Mmmmmm! Ook handig: deze anti klieder ‘no-drip’!

Tentje opzetten

Go camping! Je kunt natuurlijk voor het serieuze werk gaan, maar grote kans dat die fancy tent schoon geschrobd en wel weer is opgeborgen. Geen zorgen, want met een paar stokken en een laken staat er binnen mum van tijd een toptent in je tuin of op het balkon. Gegarandeerd dat de kleine kampeerder niet meer weg te slaan is in z’n tijdelijke nieuwe onderkomen! Of: ontdek deze coole tipitent.

Gezellig op een kleedje

Als onderdeel van het dagje ‘kamperen’, maar ook heel goed als op zichzelf staande activiteit: picknicken. Ga met de kleine de voorraadkast langs en maak een toertje door de koelkast. Een groot feest als even later al dat lekkers uitgestald staat op een kleed in de tuin. Vrolijke bekers, kleurige bakjes en gezellige bordjes die tegen een stootje kunnen, maken het eetfestijn helemaal af.

Mini pretparken, maximaal plezier

Een mini-achtbaan, een oldtimercircuit en sprookjesachtige voorstellingen. Ook de kleinste peuters maak je blij met een bezoekje aan een pretpark. Voor de kleine net zo leuk en voor jou zeker zo ontspannen, want minder druk, overzichtelijker en veelal wat vriendelijker voor de portemonnee, zijn de wat kleinere varianten. Wel eens gedacht aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen, speelpark Oud Valkeveen in Naarden of het Drentse Drouwenerzand? Stuk voor stuk erg fijne parken om heel wat uurtjes fun te hebben!

En zo zie je maar dat het soms helemaal niet zo erg is als de mussen niet van het dak vallen. Hoe ziet een typisch Hollands zomerdagje er bij jou uit? Laat het ons weten.

geen reacties

laat hier je reactie achter!