Wat hoort er in elke zwangerschapsgarderobe?

Hoera, je bent zwanger! Maar zoals bij elke gelegenheid een veelgestelde vraag door vrouwen: wat moet je aan? Me-to-we zet alle musthaves voor iedere zwangerschapsgarderobe op een rijtje;

 1. Een nieuwe (spijker)broek

  Bij de meeste zwangere vrouwen begint na een week of 12 je spijkerbroek wel te knellen. Tijd dus om zo’n heerlijk zwangerschaps-exemplaar aan te schaffen. Investeer in een fijne want je zult ‘m veel dragen de komende maanden (je hebt als het goed is natuurlijk minder kleren om mee af te wisselen) en bovendien is ‘ie voor de eerste weken na je bevalling ook nog ontzettend fijn. Believe me (ook al roep je nu heel hard dat je zo snel mogelijk weer in je oude spijkerbroek wilt passen, je hebt straks wel wat beters aan je hoofd dan kilo’s en calorieën tellen).

 2. Nieuwe bh’s

  Niet geheel onbelangrijk. Je borsten zijn een cupmaat, of twee, drie, gegroeid en je oude beha’s knellen aan alle kanten. Bovendien zijn je borsten zo gevoelig dat de meeste zwangere vrouwen ook geen beugelbeha’s meer kunnen verdragen, maar zweren bij topjes. Wat jij fijn vindt is persoonlijk, dus pas van te voren even rustig in het pashokje een aantal verschillende modellen (met of zonder beugel, beha of topje). Veel zwangerschapsbeha’s kun je ook als voedingsbeha gebruiken. Extra handig als je straks van plan bent om borstvoeding te gaan geven.
  Zwangerschapslingerie shop je hier.

 3. Feestelijke jurk

  Voor het huwelijk van je beste vriendin, het kerstdiner, de verjaardag van je schoonmoeder etc. schaf je minstens 1 mooie zwangerschapsjurk aan, om je hele zwangerschap lang als een stralende zwangere op elke feestelijke gelegenheid in de shinen! Shop hier je zwangerschapsjurk.

 4. Voedingskleding

  Om ervoor te zorgen dat je je niet telkens moet uitkleden wanneer je je baby aan de borst legt, is het handig een paar voedingstops en -shirtjes aan te schaffen. Onze tip: combineer die lekker met je normale blousejes en vesten eroverheen en je hoeft zo min mogelijk nieuwe kledingstukken te kopen. Voor de nachtvoedingen is een pyjama met een opening, dus toch ook een speciaal voedingsexemplaar, heel fijn. Zo voorkom je dat je middenin de nacht in de kou (want pyjama moet uit) je baby zit te voeden en maak je de nachtvoedingen, die überhaupt al erg genoeg zijn (want hallo chronisch slaaptekort!), nog een beetje te doen. Fijne voedingskleding shop je hier.

  Me-to-We is een online magazine over het ouderschap, maar dan over hoe het écht is. Met gegarandeerd rommelige huizen, boze peuters, kinderen die niets lusten en ouders die alles kunnen op heel weinig slaap! Alles wat ook jij dagelijks (hebt) mee(ge)maakt, lees je op Me-to-We.