Waarom vaders onweerstaanbaar zijn (op Valentijnsdag én daarna)

Klagen over vaders, daar zijn we over het algemeen erg goed in. Sokken die nooit hun weg naar de wasmand vinden, wél een luier verschonen maar deze altijd op de commode laten liggen – genoeg inspiratie! Maar voor Valentijn leek het ons leuk om eens te focussen wat vaders juist zó onweerstaanbaar maakt. Vier de liefde!

 Vaders zijn onweerstaanbaar…

 Omdat hij je ‘s nachts ondersteunt tijdens het voeden

Of je nou borstvoeding geeft of een fles, het is altijd enorm fijn als je ’s nachts – letterlijk – een steuntje in de rug krijgt. Zo is het fijn als je mans schouder als steunkussen fungeert omdat het voedingskussen nog beneden ligt. Of als hij juist het voedingskussen gaat halen, samen met een glaasje water voor jou. Dat hij daarna weer luid ronkend verder slaapt, nemen we voor lief.

Omdat hij volledig opgaat in het spel met jullie kind

Het volgende geldt of course niet voor alle moeders, maar wij mama’s richten ons over het algemeen meer op de verzorgende kant van het moederschap. Spelen, zeker, maar stiekem vinden we het heerlijk om te troosten, knuffelen, in te smeren met babyolie, een pleistertje hier, een kusje daar… Vaders kunnen daarentegen helemaal opgaan in een fanatiek spel met auto’s, paarden, prinsessen, prinsen, machinisten, poppenwagens en vliegtuigen. Hoe aandoenlijk.

Omdat hij opeens net zo labiel blijkt te zijn als jij…

… en dingen verkondigt als “Ik mis de borstvoeding ook” (hij vond het altijd zo’n mooi gezicht). Of zegt “Wat wordt hij al groot hè”, met een brok in zijn keel. Aáh….

Omdat hij jou ook met wallen nog super aantrekkelijk vindt

En nee, dat zegt hij niet alleen om je tevreden te houden, hij méént het echt. Want in zijn ogen ben je altijd een supermoeder. En alle wallen veroorzaakt door nachtelijke voedingen verbleken daarbij.

Omdat hij de kleine op bed ligt en dit té zoet is

Vanaf de overloop hoor je vader en kind samen giechelen en kletsen, een boekje lezen, slaapliedjes zingen, je man “tot morgen, ik hou van jou” zeggen – och, arme jij, je zou bijna ter plekke in smeltkaas veranderen en van de trap druipen. En hoewel je best ook beneden de vaatwasser had kunnen inruimen, of De Wereld Draait Door had kunnen kijken, blijf je liever staan om te luisteren naar dit té lieve ritueel.

Omdat hij jou soms laat uitslapen

Terwijl vader en kind keuvelend naar beneden gaan voor het ontbijt, draai jij je nog een keer om. Grote kans dat hij morgen mompelt dat het nu zíjn beurt is om uit te slapen, maar dat geeft niet, want deze ochtend is hij de beste vader ooit. Voor jou een eeuwige tweestrijd: stiekem zou je het liefst ook naar beneden gaan om hem een dikke kus te geven en met z’n allen te ontbijten. Maar vooruit, je warme bed wint het dit keer. Nipt, dat wel.

Omdat hij de haren van jullie kind (m/v) in model brengt

Opeens komt jullie zoon met een grote kuif uit de badkamer gekropen/gewandeld, of dochterlief met een vreemd soort zijwaartse vlecht. Papa heeft zich ontpopt tot haarstylist! En omdat je aan zijn gezicht kan zien dat hij echt zijn best heeft gedaan, kun je alleen maar “Mooi!” uitbrengen

Omdat de draagzak hem zo mooi staat

Wat een hunk is het toch, als hij de stad of supermarkt trotseert, draagzak fier vooruit. Hij draagt zijn vaderschap met trots en dat vind jij dan weer heerlijk om te zien. Smeltkaas part two.

Omdat hij zo’n heerlijk natuurlijk overwicht heeft

Als jouw kleine wonder streken gaat uithalen, kun jij proberen zo streng mogelijk “Nee dat mag niet” te zeggen. Maar als papa één keer zijn stem een piepklein beetje verheft, luistert je deugniet meteen. Best sexy, zo’n natuurlijk overwicht.

Omdat als jij een paar uurtjes weg bent geweest…

… hij in geuren en kleuren vertelt hoe de dag was. “We hebben eerst met de autootjes gespeeld en toen kwam hij mij opeens een knuffel en een kusje geven, zo schattig. Daarna hebben we samen wel drie boterhammen met pindakaas op. Toen gingen we naar de bouwmarkt en kon hij al ‘schroef’ zeggen, knap hè?”

Op welke momenten vind jij je partner onweerstaanbaar als papa?

1 Comment

  • Reply
    Kevin
    7 juni 2018 at 22:21

    Wat leuk om dit eens te lezen! We worden toch (soms) gewaardeerd! 🙂 Vooral het haren in model brengen is hier herkenbaar. Op https://www.parentingdoneright.nl/vader-en-dochter-activiteiten-top-10/ nog wat leuke tips om met je dochter te doen.

  • laat hier je reactie achter!