Allerkleinsten voorlezen met Woezel & Pip

Lezen met je kindje is niet alleen leuk en gezellig, maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Wil jij weten welke boeken perfect zijn om jouw baby, dreumes of peuter voor te lezen? Woezel & Pip heeft een uitgebreide boekencollectie die aansluit op de belevingswereld van kinderen van 0 tot 5 jaar. Wij selecteerden de leukste boekentips!

Plaatjes kijken

Wist je dat baby’s vanaf drie maanden al van boeken kunnen genieten? Kijk samen naar de plaatjes, maak oogcontact en benoem wat je ziet. Houd het kort en simpel in het begin. Een paar bladzijden bekijken is vaak al lang genoeg. Ik vind jou zo lief is een schattig eerste miniprentenboek waarin liefde en vriendschap centraal staan – een perfecte eerste voorleeservaring.

Eerste woordjes

Vanaf ongeveer negen maanden kun je al beginnen je kindje korte, eenvoudige verhalen voor te lezen. Zo leert je kleine nieuwe woorden kennen en hoort het wat een goede zinsopbouw is. De boeken Blij en… boos! of Samen tellen zijn een ideale kennismaking met de eerste woordjes, maar ook met concepten als kleuren en emoties herkennen of leren tellen.

Voor het slapengaan

Het fijne van voorlezen is dat het overal kan, altijd, op elk moment van de dag. Veel ouders lezen hun kindje voor vlak voor het slapengaan, om zo een rustmoment te creëren en hun kindje met een fijn gevoel naar bed te brengen. Avonturen in de Tovertuin  is een mooie verhalenbundel boordevol herkenbare en vrolijke verhalen met een ideale voorleeslengte.

Voor de mama’s: fotokaarten

Van het eerste lachje, het eerste stapje tot de eerste verjaardag – met deze fotokaarten van Woezel & Pip leg je snel en gemakkelijk alle hoogtepunten uit het eerste levensjaar van je kindje vast. Er zitten ook blanco kaarten bij om je persoonlijke hoogtepunten vast te leggen, zoals de eerste keer voorlezen bijvoorbeeld! Maak de allerleukste babyfoto’s met deze 35 fotokaarten van Groot worden met Woezel & Pip.

Is jouw kleintje ook zo’n fan van Woezel & Pip? Bekijk alle producten van deze vrolijke hondjes in onze webshop.