Tips voor een geslaagde Koningsdag (met kinderen)

De tijd van Koningsnacht doorhalen, de ene na de andere kroeg of festival afstruinen om vervolgens als kater ontbijt een oranje tompouce weg te werken.. Waarschijnlijk is die tijd voor jou wel voorbij 😉 Als je zwanger bent of kindjes hebt, beleef je Koningsdag op een hele andere manier. Wij geven tips om van deze dag een geweldig oranjefeest te maken!

De outfit

Op Koningsdag kleurt alles oranje, dus ook jij! Een goeie Koningsdag begint met een goeie outfit. Trek een oranje of rood/wit/blauw kledingstuk uit de kast en je bent direct in de juiste stemming. Niets in je kast liggen? Wellicht vind je bij ons nog het perfecte oranje item. Combineer het met die megafoute opblaaskroon of zet wat schmink strepen op je gezicht en je bent good to go!

koningsdag oranje shirt

Zwangerschap T-shirt oranje
€11.99

oranje short baby

Baby jongens short
€7.99

supermom oranje shirt

Zwangerschap T-shirt LOVE
€15.99

meisjes jurk oranje

Peuter meisjes jurk oranje
€14.99

singlet love2wait

Zwangerschaps top
€23.99

oranje shirt peuter

Sweet Petit shirt oranje
€11.99

Ga op pad

Ga lekker op de stap! Trommel wat vrienden (met kindjes) op en bezoek een leuke activiteit bij jou in de buurt. Op Koningsdag wordt er in iedere stad of dorp wel wat georganiseerd. Optochten, spelletjes, vrijmarkten, zeskampen.. voor kinderen wordt er altijd heel veel op touw gezet. Ook fijn: veel activiteiten zijn gewoon gratis! Zorg wel dat je goed voorbereid op pad gaat. Met een buggy door de drukke menigte struinen kan voor wat irritaties zorgen. Het is dan fijner om je kindje mee te nemen in een draagzak. Wil je kindje wel gewoon lopen? Overweeg dan om een wandelkoord te gebruiken, zodat je zeker weet dat je je kindje niet kwijtraakt in de massa. Zorg dat je ook altijd genoeg eten en drinken mee hebt voor je kleintjes – helemaal als ze nog niet groot genoeg zijn voor een hamburger of een bakje poffertjes 😉

draagzak delftblauw bykay

ByKay draagzak delftsblauw
€109.95

rammelaar dikkie dik

Dikkie Dik rammelaar
€9.99

Wandelkoord rood

Prénatal wandelkoord
€7.99

Munchkin drinkbeker oranje

Munchkin drinkbeker oranje
€10.99

Of blijf lekker thuis

Geen zin om eropuit te gaan..? Omdat je net een kleintje hebt, op het punt van bevallen staat of gewoon geen zin hebt in die drukte? Dat begrijpen we heel goed en dat is ook helemaal prima, want thuis kun je net zo goed een gezellige Koningsdag hebben. Hang de slingers op, haal een doos oranje tompoucen en maak er een relaxt ‘thuisblijf-dagje’ van. Als je het leuk vindt kun je de ‘Koninklijke familie’ vanaf de buis bekijken. Of je nodigt wat familie of vrienden uit om jullie deze dag te vergezellen. Met mooi weer kun je lekker buiten vertoeven en met een dekentje op het gras genieten van het zonnetje.

DOne by Deer vlaggenlijn

Done by Deer vlaggenlijn
€16.95

Foam shooter

Summertime Foam Shooter
€3.99

Boxkleed blauw

Prénatal boxkleed
€39.99

Mepal bestek nijntje

Mepal Nijntje bestek
€9.99

Ga op de vrijmarkt staan

De echte fanatiekelingen staan met Koningsdag stipt om 05:30 klaar om op de vrijmarkt het beste plekje te veroveren. Weer of geen weer: jullie staan daar gewoon. Want dat doe je voor je kinderen toch? Of je vindt ‘t stiekem zelf nog véél leuker dan je kinderen.. 😉 Op de vrijmarkt kun je van alles doen om geld in te zamelen. Zo is het bijvoorbeeld een perfecte gelegenheid om van al die kinderkleertjes af te komen of het overmatige speelgoed. Want: hoe kun je in een jaar tijd zóveel verzamelen? Is jouw spruit heel muzikaal? Dan vindt zij of zij het vast heel erg leuk om een deuntje of riedeltje te spelen op een muziekinstrument. Kindjes die vol overgave een liedje spelen hebben altijd een hoog ‘aaah-gehalte’ ❤️

spaarpot crown

BamBam crown spaarpot
€14.99

chicco trompet

Chicco trompet
€7.95

Chicco kleine gitaar

Chicco kleine gitaar
€7.95

Playgro piano

Playgro Music & Light piano
€24.99

Een fijne Koningsdag allemaal!