Tips & tricks rondom het geboortekaartje

Blog geboortekaartjes

Het geboortekaartje van jouw kleine spruit gaat waarschijnlijk het meest bijzondere en leukste kaartje zijn die je ooit gaat versturen. Dit is hét moment dat je de geboorte van jullie kindje wereldkundig gaat maken. Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken en wat mag je zeker niet vergeten? Lees snel verder om onze tips & tricks vast op te schrijven op jouw to do list!

1. Bepaal je stijl

Hou je meer van klassiek of ga je juist liever voor modern? En welke kleuren en lettertypes gebruik je? Help, zoveel keus! Geen nood: met onze uitgebreide collectie Prénatal geboortekaartjes kies je het kaartje wat bij jullie past. Je kunt ervoor kiezen om een bestaand kaartje als basis te nemen (maak een keuze uit meer dan 500 designs!) en dat helemaal naar wens aan te passen. Zoek een leuk ontwerp uit en ga zelf aan de slag met de mooiste kleuren, lettertypes en afbeeldingen. Extra leuk: veel kaarten uit onze collectie zijn te personaliseren met een foto van jouw pasgeboren baby. Zo heb je een uniek kaartje die niemand anders heeft! Een andere optie is om jouw geboortekaartje helemaal zelf te ontwerpen. Start met een blanco kaart, bepaal het formaat en laat je creativiteit de vrije loop.

Geboortekaartje

2. Wanneer begin je?

Het geboortekaartje van jouw baby is iets wat je je hele leven zult koesteren. Daarom doe je er goed aan om de keuze van het perfecte kaartje niet uit te stellen tot het laatste moment. Wat is dan dé perfecte timing horen wij je denken. Als je rond de zevende maand van jouw zwangerschap begint, heb je voldoende tijd om rustig en zonder stress het ontwerp voor te bereiden. Ben je in een vroeger stadium al geïnspireerd? Pin al je leuke ideeën op je Pinterestbord en go for it! 

3. Adressen verzamelen

Nog zo’n dingetje wat bij een geboortekaartje komt kijken: adressen verzamelen! Best een klus… Om een hoop tijd te besparen kun je via deze website heel gemakkelijk alle adressen verzamelen op één plek. Hoe dit precies werkt? Deel jouw persoonlijke link met je contacten. Zij vullen vervolgens hun adresgegevens in en slaan deze op. Met één simpele klik exporteer je vervolgens in één keer alle adressen. Je kunt ze trouwens ook meteen printen op etiketten. Super handig als je nog niet van iedereen een adres hebt!

4. Check, check, dubbelcheck

Het kaartje is af en klaar om gedrukt te worden; tijd voor een laatste check! In dit geval is het slim om iemand anders nog even te laten meekijken. Is alles goed gespeld? Zijn jullie geen teksten vergeten? Goed om te weten is dat er vaak een aantal vaste elementen zijn die niet mogen missen op het kaartje van jouw baby. Zo heeft ieder geboortekaartje meestal een inleiding met de naam van de kleine, de geboortedetails (geboortedatum, gewicht en lengte, plus tijd en eventueel de plaats van de geboorte) en de namen van de ouders, gevolgd door de namen van de eventuele broers en zussen van de baby. Let er ook op dat je bij het gewicht het aantal gram neerzet en geen kg. Verder is het ook altijd handig om jullie adresgegevens, telefoonnummer en bezoektijden voor het kraambezoek te noemen. Zo kunnen mensen makkelijk via een belletje of appje een afspraak maken om jullie kleine wondertje te bezoeken!

5. Bestel een proefdruk

De dubbelcheck is gedaan en het kaartje is nu dan écht zoals hij moet zijn. Bij al onze kaarten is het mogelijk om een proefdruk te bestellen in de door jou gewenste papiersoort en envelop kleur. Zo weet je zeker dat jouw kaart precies is zoals jij wilt! Nog één laatste tip: bestel ook altijd wat extra kaartjes voor het geval je toch nog iemand bent vergeten, tja die zwangerschapsdementie hé.

Veel plezier met uitzoeken!

Geboortekaartjes

Geboortekaartje kiezen?

Dit zijn de trends!