Stralend op een bruiloft verschijnen terwijl je zwanger bent? Yes, you do!

Heb jij binnenkort een bruiloft en ben je (hoog)zwanger? Met een paar kleine aanpassingen zie je er niet alleen stralend uit, maar voel je je ook nog eens hartstikke comfortabel. Say yes to the dress! (En ‘nee’ tegen pijnlijke voeten.)

 1. Kies een jurkje waarin je buik mooi uitkomt

Dat buikje (of buík) mag gezien worden tijdens de bruiloft. Mamalicious heeft hele feestelijke jurkjes in de collectie, waarin je ook nog ’s hartstikke elegant voor de dag komt. Zoals dit lenteachtige jurkje met rozenprint, of dit zomerse exemplaar met een tropisch motiefje. Als je liever voor effen variant gaat kun je kiezen voor dit kanten, zachtgroene model of dit elegante jurkje in wat feller zeegroen. Helemaal romantisch is deze in zacht lila (de kleur van deze zomer!).

 1. Lichtvoetig

Misschien sta jij in week 38 van je zwangerschap nog op torenhoge hakken: dan kun je die natuurlijk prima aan naar een bruiloft. Vind je dat wat minder comfortabel, kies dan voor een elegant plat schoentje. Loop je schoenen thuis alvast een beetje in, zodat je zeker weet dat ze comfortabel zijn. Als het een warme dag is kunnen je voeten een beetje opzetten en gaan je schoenen misschien alsnog knellen: gooi dan een paar gymschoenen of slippers in de auto zodat je kan wisselen. Niemand die meer op je schoenen let als de drankjes eenmaal rijkelijk vloeien.

 1. Crackers mee!

Zit je nog in je eerste trimester en heb je last van misselijkheid? Zorg dan dat je jouw persoonlijk remedie (crackers, kamillethee, of wat dan ook) meeneemt naar de bruiloft zodat je snel kunt handelen als de misselijkheid opspeelt. Wil je niet dat mensen weten dat je zwanger bent? Verzin een mooie smoes a là “gisteren een slechte mossel gegeten”, of “buikgriepvirusje op werk”.

 1. Pak die rust

Als je al wat verder in je zwangerschap bent en er weinig valt te verbergen, zorg dan dat je al vanaf het begin van de dag regelmatig je rust pakt. Zeker als je zowel dag- als avondgast bent, kun je het beste tussendoor regelmatig een beetje uitpuffen. Ben je echt hoogzwanger maar is het een belangrijke bruiloft van een naast familielid, zoals een broer of zus, waar je niet teveel van kan missen? Vraag dan aan de ceremoniemeester of je ergens een halfuurtje kunt gaan liggen, voor het diner bijvoorbeeld. Die rust kun je goed gebruiken en is helemaal geen gekke vraag als je hoogzwanger bent.

 1. Deze is voor de partner!

En last but not least: zorg dat je partner goed voor je zorgt die dag en niet laveloos in de lampen hangt rond 20.00 uur. Goede kans dat jij de ‘bob’ bent, daar kom je niet onderuit, maar dat betekent níet dat partnerlief meteen in standje ‘jetzt gehts los’ kan. Het is voor iedereen beter als je partner ook nog in een rechte lijn naar de bar kan lopen om voor jou een glaasje water te halen.

Nog een aller-allerlaatste tip: geniet ervan en neem tissues mee. Hormonen kunnen rare fratsen uithalen met je emoties!

Wat is jouw tip voor zwangere bruiloftsgasten?

1 Comment

 • Reply
  Wat hoort er in elke zwangerschapsgarderobe? - Prénatal blog
  2 augustus 2018 at 12:57

  […] je minstens 1 mooie zwangerschapsjurk aan, om je hele zwangerschap lang als een stralende zwangere op elke feestelijke gelegenheid in de shinen! Shop hier je […]

 • laat hier je reactie achter!