SOS Kinderdorpen, want ieder kind telt

Wereldwijd zijn er veel kinderen die geen mama, papa of familie hebben. Geen veilige basis en niemand die naar hun opkijkt of voor ze zorgt. Deze kindjes groeien in zware leefomstandigheden op, waarin hun ouders hen niet het liefdevolle en veilige thuis kunnen geven wat elk kind nodig heeft. Al enige tijd werken wij samen met SOS Kinderdorpen. Samen met deze organisatie willen we zoveel mogelijk kinderen een fijn thuis geven. Help je ook mee? Jij kunt van 15 t/m 28 oktober ook bijdragen door jouw aankoopbedrag met 1 euro te verhogen in al onze Prénatal winkels. 

Ershad Nagar is een sloppenwijk van Dhaka. De kinderen daar groeien op in extreem zware omstandigheden. Ze kunnen niet naar school of spelen met hun vriendjes. Zij groeien op in een gevaarlijke omgeving en ze moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Dit, terwijl ze niet kunnen rekenen op een dagelijkse maaltijd of schoon drinkwater. Ze kunnen geen kind zijn. Dit laat diepe sporen na, waardoor niet alleen hun kindertijd, maar ook hun toekomst op het spel staat.

Ook de toekomst van de kinderen van Nargis, een jonge moeder uit deze sloppenwijk, staat op het spel. Nargis:

“Mijn man is gehandicapt en kan daardoor niet werken en voor onze familie zorgen. Ik zou graag meer willen werken, maar met de zorg voor onze jongste zoon en mijn man en de andere huishoudelijke taken is dat lastig. Onze oudste zoon werkt daarom en zorgt met zijn inkomen voor de familie. Eigenlijk zou hij naar school moeten, maar dat kunnen we niet betalen. Onze dochter zit wel op de basisschool, maar daarna stopt het. Ik ben bang voor haar veiligheid als ze niet meer naar school kan; de omgeving hier is gevaarlijk. Voor onze jongste zoon zal het niet heel anders zijn.”

Het is een vicieuze cirkel die zonder hulp niet te breken is.

Elk kind een familie, elk kind een toekomst

Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Dit is te veel natuurlijk. Dit brengt de emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling van een kind en daarmee zijn toekomst ernstig in gevaar. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in.
Door kwetsbare families te steunen en versterken, kan de vicieuze cirkel doorbroken worden. Hierdoor kunnen de families de zorg voor hun kinderen blijven dragen. Er wordt voorkomen dat families uiteen vallen. Kinderen zonder familie of een onveilige thuissituatie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zodat ook zíj zich kunnen ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die voor zichzelf kunnen zorgen en voor de mensen om hen heen. Want wat een kind leert dat geeft het door.

Het belang van een liefdevolle, solide familiebasis

Kim-Lian van der Meij is sinds 2016 ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De missie om kinderen een liefdevolle en veilige familie te geven ligt dicht bij haar hart. “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, in een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind?”

Hoe kun je precies helpen?

Na het grote succes van vorig jaar slaan wij samen met SOS Kinderdorpen weer onze handen ineen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen een liefdevol en veilig thuis krijgen. En daarbij hebben wij jullie hulp hard nodig!

In de periode van 15 t/m 28 oktober kun je in alle Prénatal winkels jouw aankoopbedrag met bijvoorbeeld €1,- verhogen. Hierdoor breng jij je steun uit aan SOS Kinderdorpen! Vraag ernaar bij één van onze medewerkers of bij de kassa.

Waar draagt jouw €1 aan bij?

De opbrengst wordt gebruikt om ruim 200 kwetsbare families in de sloppenwijk Ershad Nagar in Dhaka te steunen en versterken. We helpen ouders zodat ze de zorg en bescherming van hun kinderen kunnen blijven dragen. Met jouw bijdrage kunnen de kinderen naar school en krijgen de families toegang tot de juiste medische zorg, schoon drinkwater en voedsel. Om zelfredzaamheid te realiseren worden jongeren en zorgdragers opgeleid zodat ze een baan kunnen vinden. #toekomst #NoChildAlone

geen reacties

laat hier je reactie achter!