Samen spelen, samen leren

Samen spelen

De eerste jaren leert je kleintje heel veel nieuwe dingen. Let maar op: bijna wekelijks kan je avonturier weer iets nieuws. Hoe stimuleer je dit leerproces? Door samen te spelen; playtime is on

Speelgoed voor elke fase

De eerste drie maanden heeft je kleine nog niet veel speelgoed nodig. Jouw gezicht en stem zorgen voor genoeg vermaak. Daarna merk je dat je baby langzaam meer oog krijgt voor de omgeving. Tijd voor de eerste speeltjes!

Feeling good: voelen

Je kindje vindt het al vroeg leuk om verschillende structuren te voelen. Veel speeltjes hebben stukjes stof en labeltjes om te ontdekken. Vouw ook eens de was op samen met je kleintje en laat je baby verschillende kledingstukken aanraken. Daarnaast is huid-op-huidcontact essentieel. Kietelspelletjes als ‘er komt een muisje aangelopen’ zullen aanslaan vanaf een maand of zes.

Als muziek in de oortjes…

Geluiden komen in de baarmoeder gedempt binnen, maar je kindje krijgt zeker al het nodige mee. Luister je vaak naar een bepaalde muziek? Dan zou het zomaar kunnen dat je kleintje dit na de geboorte herkent. Als je kindje wat ouder is kun je regelmatig kinderliedjes aanzetten. Ook zal je merken dat je kleine een echte herrieschopper wordt: ergens op slaan of geluidjes produceren door op een knopje te drukken, is pret gegarandeerd! Dit liedjesboek van Vtech combineert beide. Van liedjes leren en luisteren, tot geluidjes produceren door op de knipperende knopjes te drukken.

Motoriek: grijpgrage handjes

Je kindje werkt constant aan zijn motoriek: eerst slaat hij tegen een speeltje, maar opeens hebbes, je kleine pakt iets in één keer vast. Een hele mijlpaal. Stimuleer de motoriek met allerlei speeltjes, zoals een babygym of blokken.