Papa wil je met mij trouwen?

Vader dochter band

Veel vaders van dochters zullen het beamen; meisjes zijn vaak papa’s kindjes. Nooit had je gedacht alle ins en outs van tutu’s te weten, laat staan het verschil tussen een maillot en een panty. Toch ben jij het centrum van haar universum. Ben jij vader van een dochter? Dan zal je de volgende dingen vast (gaan) herkennen in jullie vader dochter band.

Papa voor, papa na
Rond het derde levensjaar mag mama niks meer doen. Papa moet troosten, aankleden, boekje voorlezen; wat er ook moet gebeuren, papa moet het doen.

Mama is de duivel
Jaloezie voert de boventoon. Een liefkozing tussen papa en mama kan ze niet meer aan, papa is van MIJ! 😉

Roze is de enige kleur die er toe doet
Een meisjespapa weet dat er maar één kleur is in dit universum: roze. Hoe meer roze, hoe beter.

Let it go, let it goooo…
Er bestaat nog maar één film: Frozen. En deze heeft al zo vaak op repeat gestaan, dat ook jij alle liedjes van A tot Z mee kan zingen én Anna van Elsa weet te onderscheiden.

Lang leve de vlecht tutorials
Je brengt uren door op YouTube om te zien hoe je het haar van je dochter invlecht. En je hebt het inmiddels tot kunst verheven.

Trouwen en kindjes krijgen
Papa is de prins op het witte paard. Met jou gaat ze trouwen!

Hoe is jullie vader dochter band? Laat het weten in je reactie.

6 Comments

 • Reply
  Alex Dackers
  19 juni 2016 at 21:04

  Ik ben trotse papa van twee prachtige meiden. De meeste dingen die hier staan kloppen inderdaad. Alles is roze. Wua film en muziek is het alleen maar frozen, prinsessen en K3. Die papa uiteraard mee kan zingen. Maar eerlijk is eerlijk, ik geniet ervan als geen ander en ik zou geen dag meer zonder mijn meiden willen of kunnen.

 • Reply
  Lennard
  19 juni 2016 at 21:34

  Haha! Dat van het trouwen heeft mijn dochter nog niet zo door… maar de rest klopt 100%.
  Juist, ik geef er helemaal niks om…. zolang mijn meisje maar tevreden is!

 • Reply
  Daan
  20 juni 2016 at 12:52

  Het is mooi om al deze herkenningen te lezen. Ik ben gescheiden toen mijn dochter een half jaar was. Ik ben altijd bang geweest dat dit ten koste zou gaan van de omgang tussen de kinderen in mij. Gelukkig is dat niet het geval. Mijn dochter vraagt constant of ze bij mij en mijn vriendin mag komen wonen. Het is pappa voor en pappa na. Als ze moe is wil ze inslaap vallen bij mij in de armen. Ik moet haar naar bed brengen! Ik moet haar (kinder)make-up op doen, nageltjes lakken, haren kammen en idd de haren invlechten en ga zo maar door… Het is het ultieme geluk om dit met je dochter te mogen delen. Frozen is gelukkig een beetje afgezwakt, maar is helemaal plat gedraaid! Jurkjes, schoenen, shirtjes etc… alles moest van Frozen zijn! Als ik ga winkelen dan kijk ik automatisch naar kleding en schoenen voor mijn kids ipv voor mezelf… Alles staat in het teken van mijn zoon en dochter. Geweldig!

 • Reply
  Maxine Misset
  25 juni 2016 at 09:46

  Ik hoop dat ik een dochter krijg en dat ze al deze dingen gaat vragen aan haar papa. Natuurlijk is hij het centrum van haar universum want hij is de geweldigste man die ik ken. Als ik maar de taart mag bakken voor hun “bruiloft” 😉

 • Reply
  Ferry
  3 september 2016 at 23:50

  Het is ook geweldig om vader van een dochter te zijn maar het wordt ook op een gegeven moment tijd om het kind te laten merken dat je haar vader bent en NIET later gaat trouwen met haar. En niet haar vriend(je) bent maar haar autoriteit. Ik heb nu een meisje van bijna 5 dat alleen maar altijd met mij, liefst zonder anderen, wil zijn. Zelfs slapen in mijn bed wat ik zoveel mogelijk juist niet doe. ik heb geen sterk antwoord op de vraag: waarom mag ik niet bij je slapen. ‘kinderen horen in hun eigen bed te liggen’. Zo’n mooi klein mensje dat dolgek (verliefd?) op je is, is enerzijds heel mooi maar anderzijds moet je goed denken aan de toekomst en het de goede kant opsturen/opduwen zonder grof te worden. dat is niet nodig.

 • Reply
  Feelings
  26 mei 2017 at 15:03

  Wat een heerlijk verhaal, voor de vorm altijd leuk om te doen natuurlijk! Peter Feelings

 • laat hier je reactie achter!