Oude gewoontes in een nieuw jasje

Bugaboo Runner x The Bootcamp Club
Alhoewel je je tijdens de zwangerschap nog voorneemt dat alles bij het oude blijft en je straks de kleine gewoon overal gezellig mee naar toe neemt – er zijn van die activiteiten waarbij je hier bij nader inzien op terugkomt. Toch blijft er van alles uit je ‘oude’ leventje mogelijk. Met een beetje flexibele houding én dankzij briljante bedenksels.

HET KAN NOG STEEDS 1: Happy shopping!

Een ouderwets dagje winkelen. Toegegeven, met een kleintje erbij vaak net wat minder ontspannen. In Nijmegen hebben ze daar dé oplossing voor: in hartje centrum zit Nannies Speelwinkel, waar je je kindje een tijdje kunt onderbrengen bij lieve, professionele kinderleidsters terwijl jij shopt. De kleine blij, jij blij! Behalve in Nijmegen zijn soortgelijke concepten ook in andere steden te vinden.

HET KAN NOG STEEDS 2: Push-ups en crunches

Het wil er nog wel eens bij in schieten in het leven van een jonge ouder: sporten. Gebrek aan tijd en energie zijn veelgehoorde redenen. Máár voor dat chronische tijdgebrek zijn er oplossingen, want: wel eens gedacht aan sámen sporten? Bij bijvoorbeeld de Speelkwartier Club volg je bootcampachtige lessen waarbij jullie allebei worden uitgedaagd. En bij The Bootcamp Club kun je zelfs met je baby vanaf negen maanden trainen. Eenmaal een sessie achter de rug en je zult zien dat het met die energie ook wel weer goed komt!

HET KAN NOG STEEDS 3: De nieuwste kaskraker

Met Netflix, films on demand en soortgelijke opties hóef je niet per se naar de bioscoop om films te zien. Maar leuk is het wel, dus plan weer eens zo’n filmmomentje en neem je baby mee als date! Bij filmtheater De Uitkijk in Amsterdam zijn iedere eerste vrijdag van de maand ouders met baby’s onder de één jaar meer dan welkom. Het geluid staat wat minder hard en je zit niet in het pikkedonker. En jonge ouders in de regio Eindhoven kunnen met hun baby op zondagochtend terecht bij Natlab.

HET KAN NOG STEEDS 4: Vrijmibo

Toosten op het weekend dat voor de boeg staat, ook dát kan nog steeds. Zelfs in het bijzijn van je kleintje. Strandtenten en parken zijn op warme dagen uitstekende places to be voor een borreltje buiten de deur. Net als cafés met een heerlijke speelruimte voor kids. Zo is Waalhaven, met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, niet voor niets favoriet bij veel ouders en hun kids. Net als speciale kindercafés zoals het Haarlemse Pippa’s. Nog even en het wordt nog spannend wie er als eerste naar huis wil!

En zo zie je maar: er verandert van alles met een kleine erbij, maar tegelijkertijd ook weer niets… nou ja, bijna niets…

Heb jij ook oude vertrouwde gewoontes die je hebt losgelaten met het aanbreken van het kindertijdperk? Of waar je juist een kindvriendelijke twist aan hebt gegeven? We horen graag van je!

geen reacties

laat hier je reactie achter!