Mommy (to be) Anna: “Ik kijk uit naar het moment van binding”

Anna Oosterling (28 jaar) uit Scheveningen, verwacht in april samen met haar vriend Rik én hond Maes haar eerste zoontje. Anna is oprichtster van Get Your Act Together: een platform voor persoonlijke ontwikkeling en coaching voor amateurs en professionals in de muziekindustrie. Een indrukwekkende carrière in de muziekindustrie, twee benen stevig op de grond (of nog liever op een kiteboard trouwens) en een nuchtere kijk op het moederschap: Anna is er klaar voor. “Kom maar op, we got this!”

“Mijn vriend en ik hadden allebei niet het dringende gevoel van nú moet er een kindje komen, maar we zijn er wel echt klaar voor. De afgelopen jaren heb ik mezelf regelmatig afgevraagd of ik prioriteit aan het moederschap kon geven. Of waren er nog andere dingen die ik eerst wilde doen? We zijn allebei ondernemende types en met ons campertje hadden we veel vrijheid. Daarom leek het ons een goed idee om eerst maar ’s een pup te nemen. Zo’n hondje is enorm hulpbehoevend: we gingen meteen anders samenleven. Zo konden we alvast een beetje oefenen.”

Hormonen

“Ik heb nog niet per se een idee bij wat voor moeder ik ga worden.” Lachend: “Dat hormonen heftige dingen met je doen heb ik wel gemerkt: ik ben een ander mens. In het tweede trimester werd ik opeens een beetje bang: kan ik dit wel? Maar inmiddels probeer ik op mijn gevoel te vertrouwen. Je kunt wel van alles gaan bedenken, maar écht voorbereiden hierop lukt toch niet. Ik kijk wel naar anderen en zie dingen waarvan ik denk ‘zo zou ik het niet doen’, maar verder weet je niet wat het moederschap met je gaat doen. Gelukkig zitten mijn vriend en ik redelijk op één lijn, dat merkten we ook bij onze hond, ha! Ik ben denk wat strenger en voorzichtiger, maar dat lijkt mij een goede combinatie. Zolang je maar een team bent naar je kindje toe en consequent handelt.”

Binding

“Inmiddels hebben we onze laatste zwangerschapscursusavond afgerond dus we zouden nu echte pro’s moeten zijn! Het belangrijkste is volgens mij dat je niet in paniek raakt en relaxt blijft, zodat de oxytocine lekker z’n werk kan doen. Uit zo’n bevallingscursus moet je ook vooral pikken wat voor joú werkt en daar samen met je partner over praten. Hoe kan hij mij helpen met ontspannen? Ik probeer daarnaast om niet een al te rooskleurig geboorteplan te maken: als het zover is moet je doen wat goed voelt en niet gaan voor een soort perfect Instagram plaatje. En vooral niet denken dat je faalt als vrouw als het niet volgens plan loopt.”

“Waar ik het meest naar uitkijk als ik denk aan het moederschap? Het moment van binding als gezin. Daar wil ik ook echt de tijd voor nemen met z’n drieën.”

Love, Mom

Upload nu speciaal voor Moederdag jouw persoonlijke, grappige, inspirerende of lieve quote over mama zijn én worden. Deel deze quote en maak 15x kans op een gouden ring of ketting met de vingerafdruk van jouw kindje(s) van Vedder & Vedder. ♥ Leuk extraatje: álle mama’s die meedoen krijgen voor Moederdag acht e-books van Bookchoice! www.lovemombyprenatal.nl

geen reacties

laat hier je reactie achter!