Mommy Jennifer: “Interactie tussen je twee kinderen: dan smelt je echt”

Jennifer Rijs (29) en haar grote liefde Peterpaul wonen in Alkmaar en hebben samen twee dochters: Peach (4 jaar) en Rebel (16 maanden). Een nuchtere Alkmaarse die graag een eerlijk verhaal vertelt: influencer Jennifer blogt en vlogt op haar website blogbyjenn zo open mogelijk over moederschap en lifestyle. Voor de tweede keer zwanger worden ging met vijf miskramen niet vanzelf. “Mijn dochtertje Peach hield mij op de been.”

“Ik weet nog goed dat ik mij bij mijn eerste kindje echt verheugde op het moederen. Ik werkte als pedagogisch medewerker op een babygroep, dus over praktische dingen als een luier verschonen was ik niet onzeker. Wel was ik benieuwd hoe ik mij zou voelen als moeder: werd ik opeens heel iemand anders? Of bleef ik toch ook dezelfde persoon? Het moederschap is natuurlijk een enorme verantwoordelijkheid, maar ik zag niet op tegen de taak. Je kiest er immers met veel liefde voor.”

Gebruiksaanwijzing

“Ons eerste kindje huilde enorm veel de eerste twee maanden – ze bleek Hoog Sensitief en had last van reflux – dus het duurde wel even voordat we haar ‘gebruiksaanwijzing’ doorhadden. In die tijd had ik enorm veel steun aan mijn eigen moeder. Na twee maanden ging het gelukkig stukken beter en vond ik het heerlijk om met haar thuis te zijn. Ik had ook niet de behoefte om alsnog allerlei feestjes af te lopen.”

Miskramen

“Toen Peach één jaar was ben ik gestopt met de pil. We vonden het leuk als het leeftijdsverschil niet te groot zou zijn en stonden er vrij flierefluitend in: de eerste keer was ik ook snel zwanger, dus waarom zou het nu niet lukken? Helaas ging het herhaaldelijk mis. Na de eerste miskraam met twaalf weken zei de verloskundige nog “Joh meid, kop op, gewoon pech. Maak je geen zorgen”. Maar na nóg vier miskramen zakt de moed je wel in de schoenen. Uiteindelijk bleek dat ik een ongunstige bloedgroep had en een gynaecologische stollingsafwijking. Telkens rond de twaalf weken ging het mis. Achteraf gezien was het een groot wonder dat het bij Peach wél zo soepel was gegaan.”

“Tijdens deze periode hield Peach mij echt op de been. Zij was de fijnste afleiding. We dachten ook vaak: wat nou als ze voor altijd alleen blijft? We waren natuurlijk dankbaar voor een gezond kind, maar wilden graag een broertje of zusje voor haar. Een maatje – ook al krijgen ze soms knallende ruzie. Toen ik eindelijk zwanger was van ons tweede meisje heb ik al die maanden met geknepen billen gezeten. De angst voerde de boventoon. Gelukkig ging alles goed.”

Liefde verdelen

“Veel moeders zeggen dat een tweede kindje meteen meedraait in het gezin. Dat ervoer ik anders. Ik heb me wel geërgerd aan het romantische beeld dat er wordt geschetst. Rebel is een totaal ander kind dan Peach en ik had echt moeite met mijn liefde verdelen. Ook Peach was niet meteen weg van haar zusje. Dat kwam pas na een aantal weken. Toen wisten we niet hoe snel we een aantal foto’s moesten maken!”

“Inmiddels hebben we onze draai daarin als ouders gevonden. Ik merk dat het Peach heel erg helpt als ik haar één op één aandacht geef, terwijl de baby wél in de buurt is. Als de baby dan een kikje geeft zeg ik duidelijk tegen Rebel: “Ik ben nu even met je zus bezig.”

Team

“Het mooiste aan twee kinderen is de interactie. Peach zorgt echt voor haar: als Rebel huilt zegt ze “Stil maar, ik ben bij je”. Dan smelt je. Tegelijkertijd is het zwaar dat er met twee kinderen altijd wel wat is. Komt er bij de een geen tand door dan heeft de ander buikgriep. We hebben een enorme kwakkelwinter achter de rug en dan zit je er af en toe wel doorheen. Gelukkig vormen mijn partner en ik echt een team. Dat vind ik ook meteen het mooiste aan het moederschap, of eigenlijk óuderschap: het verrijkt je relatie. Ik voel me niet alleen en zou niet half de moeder zijn die ik nu ben zonder Peterpaul.”

Love, Mom

Upload nu speciaal voor Moederdag jouw persoonlijke, grappige, inspirerende of lieve quote over mama zijn én worden. Deel deze quote en maak 15x kans op een gouden ring of ketting met de vingerafdruk van jouw kindje(s) van Vedder & Vedder. ♥ Leuk extraatje: álle mama’s die meedoen krijgen voor Moederdag acht e-books van Bookchoice! www.lovemombyprenatal.nl

geen reacties

laat hier je reactie achter!