#Momlife: 22 herkenbare situaties als kersverse moeder


Het is bijna Moederdag en misschien is dit wel je allereerste Moederdag als kersverse mama. Een mooi moment om eens even wat verse #momlife scenario’s op een rij te zetten (die je pre-baby waarschijnlijk niet zag aankomen). Fijne Moederdag!

22 keer #momlife:

 1. Elke dag 5 kilometer op je stappenteller hebben van het rondlopen met draagzak of kinderwagen.
 2. Het hele baby-assortiment van de drogisterij uit je hoofd kennen.
 3. Het opgeven om je kleren een dag lang schoon te houden. (Of nee wacht: vier uur.)
 4. Overal te laat komen omdat mini altijd nét een grote boodschap doet als je op het punt staat de deur uit te gaan.
 5. Je na één wijntje voelen alsof je al een hele fles achterover geslagen hebt.
 6. Maar tegelijkertijd echt niet meer begrijpen waarom je vroeger zeurde dat je moe was na één nachtje doorhalen. Je haalt al drie nachten door.
 7. De hele dag met één borst uit je shirt lopen omdat je er niet eens aan toe komt ‘m terug te stoppen.
 8. De eerste dag na de bevalling dat je zónder enorm maandverband de deur uit kan de mooiste dag van je leven vinden. (Nou ja, op de dag dat je baby voor het eerst doorslaapt na dan.)
 9. De eerste keer dat iemand met je flirt op straat ‘post baby’ nog urenlang met een enorme grijns rondlopen.
 10. Al heel blij zijn als je tijd hebt om je teennagels te knippen.
 11. Enorm dralen in de supermarkt als je zonder baby boodschappen doet. (Lees: alle tijdschriftencovers lezen en ontdekken dat de gratis koffiehoek reuze gezellig blijkt te zijn.)
 12. Tegelijkertijd je baby na een uur al enorm missen.
 13. Met je partner ruzie hebben over dingen waarvan je nooit dacht dat je er ruzie over zou maken. Bijvoorbeeld hoeveel slaapjes je baby op een dag moet doen. Of waarom híj nooit de flesjes afwast.
 14. Dat het je een uur kost om de oppas bij te praten als je twee uurtjes de deur uit wil met je partner. (“Oké, hier liggen de spuugdoekjes, hier de flesjes en dit is zijn speciale slaapzakje. Ik zal even voordoen hoe hij aan moet, ja, kijk, zo. En als hij dan kort huilt als je ‘m in bed legt kun je hem gewoon laten, maar niet meer dan vijf minuten. Dan even het speentje erin, maar let op, laat je jezelf niet zien! Verberg je achter de klamboe. We hebben ook speciale babyslaapmuziek, die zal ik alvast even aandoen. Dan eerst een badje, daarna insmeren met deze olie… etc. etc.”)
 15. Totaal geen idee hebben wat er in de wereld gebeurt qua nieuws. En dat stiekem heerlijk vinden.
 16. Samen met je partner in badjas om de kinderstoel dansen ‘s morgens, omdat je kleine dan zo hard moet lachen.
 17. Je de slechtste moeder ooit voelen als je per ongeluk in de vinger van je baby knipt met het nagelschaartje. (Het overkomt de beste!)
 18. Je ook enorm schuldig voelen als je jouw baby in een inmiddels te klein, maar peperduur, rompertjes propt, omdat hij het anders maar één keer aan heeft gehad.
 19. Ondanks dat je nooit meer seks hebt (of nou ja, bijna nooit) toch een ‘matties 4 life’ band voelen met je partner, omdat je nogal wat meemaakt zo’n eerste jaar (te beginnen met de bevalling).
 20. Dat je een obsessieve kant van jezelf ontdekt die je nog niet kende. (“Nee, hij is nog te jong voor een stukje slagroomtaart. Waarom? Omdat ik het zeg!”)
 21. Oprecht trots zijn als je kleine een grote boer of scheet produceert. “Goed zo!”
 22. Je op de je allereerste Moederdag meer dan ooit realiseren dat je nóóit meer zonder dit briljante mini-mensje kunt.

Geef ook een kijkje in jouw #momlife! Upload een foto van een herkenbaar, grappig moment van jezelf of van een andere mama met haar kindje en doe mee aan #momlife. Onder de leukste inzendingen verloten wij 15 mommy-makeovers bij Rob Peetoom incl. Prénatal cadeaukaart t.w.v. €100,-. www.momlifebyprenatal.nl

2 Comments

 • Reply
  Wendy
  5 mei 2017 at 22:34

  Ik herkende alle 22 punten
  De oudste was ruim 4 jaar voordat nr 2 & 3 zich aanmelden
  Idd we kregen een tweeling tot grote schok van mijn man
  Ze zijn nu ruim een half jaar en ben ik een trotse meisjesmama van 3 dochters
  #momlife

 • Reply
  Sabrina
  6 mei 2017 at 20:08

  Ik herken ook zeker alle punten hahaha mijn oudste is bijna 5 en mijn jongste net 2 maanden oud. Ik kan enorm van ze genieten maar zo af en toe even wat anders kan ook zeker erg fijn zijn. Aangezien ik in een mannenhuishouden zit zullen de meisjes/vrouwen dingen wel erg verminderd gaan worden haha

 • laat hier je reactie achter!