Medela Calma: jouw hulp bij borstvoeding

Medela bij Prénatal
Altijd fijn als het lukt om je kindje borstvoeding te geven – maar dat is niet altijd gemakkelijk te combineren wanneer je weer moet werken, gaat sporten of een dagje met vriendinnen weggaat. Het kan ook zijn dat je door gezondheidsredenen even niet in staat bent om borstvoeding te geven. In deze gevallen zijn een borstkolf, een fles en andere accessoires handig.

Daarom heeft Medela de Calma ontwikkeld: een fles die je baby het natuurlijke zuiggedrag laat gebruiken tijdens het drinken. Handig om bovenstaande redenen en om je partner de fles te laten geven. Zo is je partner mee betrokken bij het voeden en het geeft jou meer vrijheid! Ook fijn om te weten: de Calma is ontworpen om het weigeren van de borst te voorkomen. Meer weten? Lees hieronder 4 redenen waarom wij van de Calma houden.

1. Je baby drinkt met Calma op dezelfde manier als aan de borst
Calma is uniek omdat het anders is dan “normale spenen”. Calma laat een baby drinken zoals hij gewend is aan de borst. Je baby creëert vacuüm om de melk te laten stromen door een membraan en kan deze controleren door harder of zachter te zuigen. Op deze manier zuigt je baby ook aan de borst. Je baby behoudt op deze manier het natuurlijke zuiggedrag, waardoor je baby makkelijk switcht van jouw borst naar Calma en weer terug.

De vorm van Calma helpt ook om goed aan te happen. Deze lijkt op een tepel die twee keer zo lang wordt in de mond tijdens een borstvoeding. Dit zorgt ervoor dat Calma op dezelfde manier in de mond ligt als de tepel van zijn moeder. Calma is ook zo ontworpen dat de baby geen valse lucht binnenkrijgt tijdens het drinken, wat weer helpt tegen krampjes.

2. Je baby controleert de stroom en hoeveelheid melk
Een ander voordeel van Calma is dat het zo gemakkelijk is voor papa, broertjes, zusjes, opa en oma en andere familieleden om een voeding te geven en een band op te bouwen met de baby. Calma is een goede optie om een baby toch moedermelk te geven wanneer “live” borstvoeding niet mogelijk is. Dankzij het membraan controleert je baby de melkstroom. De melk stroomt alleen door het kleine gaatje wanneer de baby een vacuüm creëert en stopt wanneer de baby pauzeert.

3. Calma is gemakkelijk en veilig om te gebruiken
Het is niet nodig om tussen verschillende soorten en maten te kiezen. Calma is beschikbaar in 1 maat die de hele borstvoedingsperiode te gebruiken is, net zoals de borst. Doordat je baby zelf bepaalt hoeveel melk er komt, heb je geen andere maat nodig. Calma is te gebruiken in combinatie met alle Medela flesjes, wat gemakkelijk is. Zo kun je direct in het flesje kolven en meteen voeden. Calma is, net als andere producten van Medela, BPA vrij, gemaakt in Zwitserland en veilig in gebruik voor jou en je baby.

4. Het ontwerp van Calma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Calma is ontworpen naar aanleiding van uitgebreid onderzoek in samenwerking met borstvoedingsexperts aan de Universiteit van Western Australia. Het team bestudeerde het natuurlijke zuiggedrag van baby’s om te zeker te zijn dat een baby met Calma op dezelfde manier als aan de borst kan drinken, pauzeren en ademen. Calma is de enige fles die niet alleen lijkt op de borst, maar vooral hetzelfde werkt als de borst.

Benieuwd naar Calma? Bekijk het fijne voedingssysteem hier in onze webshop of kom langs in onze winkels.

Medela Calma bij Prénatal

  • Angelika
    11 mei 2016 at 20:29

    Ik vind persoonlijk de breast flow van dr. Brown fijner. Zelf ben ik bevallen van een dysmature kindje die te zwak was om aan de borst te drinken. De breastflow fles was een super uitkomst. Medela heeft een hardere speen wat ik persoonlijk onnatuurlijk vind.

  • Yuyu
    11 mei 2016 at 23:42

    Mijn dochter weigert de fles. Ook de calma van medela weigert ze. We zijn er mee begonnen toen ze drie weken oud was. Dit mooie verhaal gaat niet op voor elke baby.