IXXI x Prenatal Gift box: checklist voor een mooie collage

IXXI x Prenatal Gift box: checklist voor een mooie collage

We hebben onze telefoon altijd bij ons en maken hele fotosessies van de mooie momenten met je kleintje, maar wat doe je vervolgens met die foto’s? Geef ze een mooie plek in huis! Met de IXXI x Prenetal Gift Box kun jij je vriendin, zus of natuurlijk jezelf verrassen en de fijne momenten met je kindje een plek geven in je interieur. Maar hoe maak je nu een mooie collage? Met onderstaande checklist komt het gegarandeerd goed!

Checklist voor het maken van de perfecte collage:

Horizon corrigeren

Er zijn ontzettend veel bewerkingsprogramma’s voor foto’s om je mooie shots nog nét iets mooier te maken. Staat je foto niet helemaal recht? Gebruik dan een raster om de horizon te corrigeren. Bij het bewerken van een foto op je telefoon wordt het raster automatisch getoond, dat scheelt weer!

Spelen met helderheid en contrast

Je foto net iets te donker of te weinig diepte? Speel dan met de bewerkingsfuncties helderheid en contrast. Gebruik de standaard mogelijkheden van je telefoon of een van de bekende programma’s zoals Rookie en Afterligh 2.

Heb je dezelfde filter toegepast?

Je hebt tal van mogelijkheden qua filters, maar om ze nu allemaal te gebruiken is een beetje te enthousiast. Met andere woorden: kies voor één filter over je foto’s die je gekozen hebt, zodat je collage één geheel vormt.

Heb je gebruik gemaakt van een thema?

Zorg voor een mooie kleurencompositie: laat dezelfde kleur terugkomen in verschillende foto’s. Of kies bijvoorbeeld voor het thema zwart-wit voor een rustig geheel.

IXXI x Prenatal Gift box: checklist voor een mooie collage
IXXI x Prenatal Gift box: checklist voor een mooie collage

Voeg tekst, quotes of patronen toe

Hoe leuk is het om naast de mooie shots van je baby ook een paar uitspraken toe te voegen aan je collage. Maak zelf een quote óf kies een van de bijgeleverde inspiratiekaartjes. Een fijne afwisseling is het gebruik van patronen. Heb je een foto van het speelse behang in de kinderkamer of van dat leuke patroon van de slaapzak? Leuk! Voeg deze vooral toe aan de collage. Benieuwd hoe andere dit toepassen? Bekijk het IXXI Lookbook voor inspiratie.

Wissel af met close-ups en vergezichten

Zorg ervoor dat er geen close-up foto’s naast elkaar staan, maar wissel af met vergezichten. Zo voorkom je dat je collage te druk wordt en je niet meer weet waar je naar moet kijken.

IXXI x Prenatal Gift box: checklist voor een mooie collage
IXXI x Prenatal Gift box: checklist voor een mooie collage

Voorzie kaarten van datum en notitie

Op elke IXXI Mini kaart kun je de achterkant voorzien van een datum en notitie. Zo vergeet je nooit meer wanneer nou die eerste stapjes waren, het eerste lachje en de eerste woordjes. Fijn om af en toe nog eens te spieken.

Alles checkboxjes afgevinkt? Dan wordt jouw fotocollage gegarandeerd een eye-catcher! Koester je mooie momenten met je kleintje en geef ze een fijne plek aan de muur in je interieur. Dit artikel is in samenwerking met IXXI geschreven.

geen reacties

laat hier je reactie achter!