IXXI x Prénatal Gift box: 5x fotografietips

IXXI x Prénatal Gift box: 5x fotografietips

Staat jouw telefoon vól met foto’s van jouw kleintje? En kun je met de baby-spam in je vriendinnen WhatsApp groep wel een hele muur behangen? Tijd om daar werk van te maken! Geef deze mooie momenten een bijzondere plek in huis met de IXXI x Prénatal Gift Box. Een perfect cadeau om te geven of om lekker voor jezelf te houden, want het is toch zonde om foto’s te verstoppen op een telefoon of in een fotoalbum in de kast. Met deze 5 tips wordt een IXXI mini gegarandeerd een eye-catcher in elk interieur:

Tip 1: thematisch denken

Als je een rustige fotocollage wilt creëren is het belangrijk om te kiezen voor een thema. Je wilt natuurlijk dat de collage één mooi geheel vormt. Een kleurenthema helpt bijvoorbeeld goed om een fijne compositie te vormen. Inspiratie nodig? Bekijk het IXXI Lookbook.

Tip 2: van perspectief wisselen

Om de collage toch een speelse look te geven, is het goed om van perspectief te wisselen. Maak eens een foto van bovenaf, of juist op ooghoogte van je kleintje. Hoe dol we ook zijn op dat schattige snoetje, het is ook goed om eens van een afstandje een foto te maken zodat je kunt variëren in je collage.

IXXI x Prénatal Gift box: 5x fotografietips
IXXI x Prénatal Gift box: 5x fotografietips

Tip 3: details vastleggen

Zoom eens in op die schattige regenlaarsjes, de lievelingsknuffel of die ‘teeny, tiny’ blote voetjes. Juist een combinatie van vergezichten en ingezoomde foto’s maakt een IXXI Mini collage interessant.

IXXI x Prénatal Gift box: 5x fotografietips
IXXI x Prénatal Gift box: 5x fotografietips

Tip 4: volg het licht

Licht is essentieel voor een mooie foto, het liefste natuurlijk daglicht. Dus hoe leuk het ook is een fotoserie te maken van je slapende cutie, als het te donker is kun je deze foto’s niet gebruiken voor je collage. Zonde! Zoek dus bewust het licht op en maak dan het perfecte shot van het middagdutje.

Tip 5: Vermijd zoomen met je telefoon

We gebruiken steeds vaker onze telefoon voor het maken van foto’s. Maar let op! Bij een aantal toestellen is optisch zoomen mogelijk, maar voor de meeste toestellen geldt dat je alleen digitaal kunt zoomen. Dat klinkt heel leuk, maar de kwaliteit van je foto’s neemt enorm af. De oplossing is heel simpel: gebruik je voeten en zet een stap vooruit! Dan ben je ook nog eens lekker dichtbij je fotogenieke mini.

 

Kun jij niet wachten met het maken van een collage? Met deze 5 tips maak jij een vliegende start! Dit artikel is in samenwerking met IXXI geschreven.

geen reacties

laat hier je reactie achter!