Inpakken en wegwezen: de inhoud van je luiertas

Verzorgingstas bij Prénatal

Je mag voor het eerst op pad met de kleine, wat heerlijk! Maar let op: het tijdperk waarin je de deur uit rende met je portemonnee, telefoon en sleutels is voorgoed voorbij. Eén troost: die passen ook in de luiertas. Maar wat moet er nog meer mee?

1. Luiers
2. Billendoekjes
3. Verschoonmatje
4. Luierzakjes
5. Baby crème voor lichaam en gezicht
6. In geval van flesvoeding: flesje, thermosfles met warm water, flesje water (op kamertemperatuur), melkpoedertoren met melkpoeder
7. In geval van borstvoeding eventuele borstvoedingsaccessoires.
8. Hydrofiel luiers
9. Spuugdoekje
10. Extra kleding
11. Mutsje
12. Dekentje
13. Knuffel(doekje) en/of bijtring
14. Speen

Heb jij ook een tip voor de inhoud van je luiertas? Laat het weten in een reactie.

9 Comments

 • Reply
  Isabella Mennen
  8 oktober 2016 at 09:07

  Van die handzeep die je zonder water kunt gebruiken. Misschien ben je ergens waar je je handen niet kan wassen. Je kan dan wel een billendoekje gebruiken, maar zo’n tube met van die hygiënezeep is toch net wat fijner!

  • Reply
   Carin
   14 mei 2017 at 15:40

   Nadeel is dat in handgel een stof zit dat triclosan heet. Deze stof kan de bacteriële flora op het huid veranderen, maar ook in het mond en de darmen. Ze kunnen kankerverwekkend zijn.

 • Reply
  Elisabeth
  9 december 2016 at 20:39

  Een klein medicijn kitje. Vergeet daarbij geen vallen en stoten gel want zodra je kleintje loopt en klimt….
  Zetpillen! Voorals je kindje onverwacht ziek word en pijn heeft.

 • Reply
  Ralda
  25 februari 2017 at 21:51

  Een thermometer is ook heel handig. Mocht je kindje onverwachts verhoging krijgen. Als je dan de dokter belt moet je toch de temperatuur doorgeven. Ik gad dat laatst en de thermometer niet bij……. Stom stom stom…… Nu zit hij voortaan standaard in de luiertas, samen met de zetpillen.

 • Reply
  Sanne St
  1 juli 2017 at 22:05

  Vochtige washandjes: mocht je kindje zichzelf helemaal onderspugen/poepen oid dan zijn billendoekjes of toetenpoetsers niet genoeg….

 • Reply
  Leonie
  8 juli 2017 at 21:04

  In de zomer mag een zonnehoedje en zonnebrandcreme niet ontbreken!

 • Reply
  Sanne
  25 oktober 2017 at 22:06

  Hoe bepaal je welke uiers je meeneent in de luier tas?
  Ik heb zoveel moeite om de juiste luiers te vinden ik ben aan het kijken naar een abonnement van bol.com en ik vroeg me af wat jullie ervaringen hiermee zijn.

  • Reply
   Biaca
   31 december 2017 at 08:51

   Denk dat je beter de luiers mee kan nemen die je kindje op dat moment draagt mochten ze te klein worden kan je altijd nog een paar van een maatje groter er in doen zodat je kan overschakelen zo doe ik het altijd. Heb zelf 2 kindjes 1 van 2 jaar(luierbroekje maatje 6 Extra large/ 6 extra large+ in de nacht) en de jongste is 6 maanden heeft nu luiers maatje 4 en als die straks langzaamaan te klein worden dan gaat er ook een paar 4+ in zodat je dan kan overschakelen

 • Reply
  Biaca
  31 december 2017 at 08:44

  Extra shirt voor je zelf/partner mocht je kleintje je onderspugen loop je niet heel de dag in een shirt dat naar zure melk stinkt(dit paar x gehad bij oudste dochter)

 • laat hier je reactie achter!