Veilig onderweg met de i-Size Maxi-Cosi autostoelen


Samen een eindje rijden, even boodschappen doen of lekker op vakantie? Je kindje met de auto vervoeren wil je natuurlijk het liefst zo veilig mogelijk doen. Vanaf nu ga je nog veiliger onderweg met de i-Size autostoelen van Maxi-Cosi.

I-Size is een nieuwe Europese regelwetgeving voor veiliger vervoer van kinderen in de auto. Deze nieuwe wetgeving geldt vanaf juli 2013. Volgens de nieuwe i-Size richtlijnen ben je verplicht je kindje tot 15 maanden oud te vervoeren in een achterwaarts stoeltje. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat dit veel veiliger is, voornamelijk omdat de nek van kindjes naar verhouding nog niet zo sterk zijn.

De gemakken van de 2wayFamily

De 2wayFamily serie van Maxi-Cosi voldoet aan deze i-Size richtlijnen en maakt het mogelijk om je kindje achterwaarts te vervoeren vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar oud. Deze serie bestaat uit de 2wayFix base, de Pebble Plus baby autostoel en de 2wayPearl peuter autostoel.

1. Start met de 2wayFix base

De 2wayFix base is het basis element voor alle andere combinaties die je vervolgens hierop kunt bevestigen. Dit basis platform zorgt voor de veilige vergrendeling en ondersteuning van het autostoeltje. Heel fijn aan deze basis is de zichtbare en hoorbare klikbevestiging die je krijgt als je de één van de stoeltjes op de goede manier erop gezet hebt. Dan ga je toch relaxter op weg!

2. Kies het autostoeltje

Nadat je gekozen hebt voor de 2wayFix base is het tijd om te kijken welke autostoel je op deze basis gaat plaatsen. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje heb je verschillende opties.

Voor de allerkleinsten: Pebble Plus

De Pebble Plus is één van de autostoeltjes die je op de 2wayFix base kunt installeren. Dit comfortabele zitje is te gebruiken om de allerkleinsten mee te vervoeren. Is je kleintje echt nog ‘ieniemienie’? Maak dan gebruik van de inbegrepen ‘baby-hugg’ verkleiner voor een nóg betere pasvorm en een liggende positie voor je pasgeboren baby.

Fun facts

  • De Pebble Plus is vorig jaar door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de Test’ in de categorie Baby Autostoeltjes
  • Het is het eerste baby autostoeltje dat voldoet aan de i-Size wetgeving.
  • Reisplannen? De Pebble Plus is officieel goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig

Voor als je kindje wat groter is: 2wayPearl

Is je kindje al iets groter en toe aan een volgende stap, dan is de 2wayPearl een goede keuze. Dit autostoeltje maakt het mogelijk om je kindje tot 105 cm (ongeveer 4 jaar) veilig tegen de rijrichting in te vervoeren. Mocht je kindje toch een keer vooruit willen kijken, dan wissel je super makkelijk de rijstand.

AxissFix Plus: de meegroeiende autostoel

Wanneer je een kleinere auto hebt, is het vaak een hele uitdaging om je kindje in en uit het autostoeltje te halen en veilig vast te zetten. De nieuwe Maxi-Cosi AxissFix Plus is daarvoor de ideale oplossing. Dit autostoeltje biedt de combinatie van de i-Size veiligheid met het gemak van een 360˚ rotatie. Dit stoeltje kun je al vanaf de geboorte gebruiken, ook omdat er een baby-hugg verkleiner bij zit. Tot ongeveer twee jaar kan je kindje in achterwaartse richting meerijden en daarna kun je ervoor kiezen om het stoeltje te draaien, zodat de kleine voorwaarts mee kan rijden.

 

Benieuwd geworden naar deze autostoelen? Kom dan langs in één van onze winkels voor persoonlijk advies of bekijk de 2wayFamily in onze webshop.

geen reacties

laat hier je reactie achter!