Happy New Baby: 6 tips voor de eerste oud en nieuw met baby

Hing je vorig jaar nog met een fles champagne in de kroonluchter om 12 uur (vooruit, misschien was het niet zo erg, maar you get the picture): nu heb je een kleine uk die zich vrolijk op de eerste dag van 2018 meldt – ergens tussen 6 en half 8 ‘s morgens. Hoe vier je oud en nieuw met baby? Wij ‘knallen’ er zes tips in!

Tip 1: maak een plan ‘de champagne’

Wil jij dit jaar weer als vanouds aan die lamp hangen? En de eerste dag van 2018 traditioneel in bed doorbrengen met pizza en popcorn? Dan kun je beter op tijd opa en oma of een oppas inschakelen. Dat is ook wel zo rustig voor de kleine: papa of mama hangt dan niet de volgende dag met een kegel boven het wiegje, trekt de luier niet verkeerd om aan, of vergeet melkpoeder in het flesje te doen.

Tip 2: slapen of wakker maken?

Vier jij oud en nieuw wel thuis, dan vraag je je misschien of de kleine wakker wordt van de knallen. Gek genoeg slapen veel baby’s er gewoon doorheen. Echt? Ja, echt. Klinkt misschien ongezellig, maar je kleintje is ook beter af zonder vuurwerk. Lekker laten liggen dus. Houd wel de babyfoon goed in de gaten: iets oudere kindjes schrikken misschien tóch en dan wil je er natuurlijk zijn om te kunnen troosten.

Tip 3: babzzyy… welluke babyzzz?

Mocht jij normaal tijdens oud en nieuw niet vies zijn van wat champoppel, dan is het nu verstandig dat een van de ouders het rustig aan doet. We willen niet als je ongezellig oudtante klinken, maar met kind(eren) is het slim als een van de ouders logisch kan nadenken. Je weet niet of je kindje misschien nét die nacht heeft uitgekozen om flink ziek te worden, of plots een enorm ongelukje krijgt in bed. Jep, wen er maar vast aan: 2018 wordt Het Jaar van de Verantwoordelijkheid.

Tip 4: op pad tijdens oud en nieuw

Als je het ziet zitten om tussen de knallen door naar vrienden of familie te rijden, zorg dan dat je met de auto kan en neem een campingbedje mee. Vergeet ook niet z’n eigen slaapzakje en knuffel, zodat je kleintje zich meteen thuisvoelt.

Tip 5: binnen blijven

Als je kleine toch wakker is geworden om 12 uur, kijk dan lekker vanachter het raam naar het vuurwerk. Knallen zijn eng en ook nog ’s gevaarlijk. Is je baby echt heel klein maar geschrokken van de herrie? Houd ‘m stevig vast, in z’n kamertje, en laat het vuurwerk voor wat het is.

Tip 6: Happy new life!

Vergeet niet de volgende dag nog even stil te staan bij jullie nieuwe leven; het wordt een heel ander jaar, vol mooie (en vooruit, soms doorvermoeiende) momenten. Je kleintje zal in 2018 enorm veel groeien, leren en veranderen. Geef elkaar een dikke nieuwjaarszoen en maak er een liefdevol 2018 van!

3 Comments

 • Reply
  Aghavni
  28 december 2017 at 23:16

  Hallo ik ben Aghavni en
  Ik Will voor mijn babys knshrijven voor casting van prenataal . Grt Aghavni

 • Reply
  Pien
  29 december 2017 at 14:46

  Als je nu een baby hebt, was je vorig jaar met oudjaar in principe zwanger dus ik hoop niet dat er dan mensen waren die toen met een fles champagne in de kroonluchter hingen….. ???? of bedoelen jullie 0% champagne?

  • Reply
   M.
   29 december 2017 at 21:33

   Ligt er aan hoe oud de baby is.. naar mijn idee zijn vrouwen namelijk 9 maand zwanger, niet 12.. waarvan we 2 weken ‘kado’ krijgen.. dus beter nog een keer narekenen voor je zo’n reactie plaatst..

  laat hier je reactie achter!