5 gezonde snacks tijdens zwangerschap #SANNYZOEKTHETUITSnack 1  – Een ei
Een supersnelle snack met heel veel ijzer en vitamine B! Je kookt een ei hard in 7-8 minuutjes, laat ‘m even schrikken in koud water en pel het ei wanneer het afgekoeld is. Je kunt er voor kiezen om het ei nu in één hap op te eten of hem in plakjes te snijden en te kruiden naar eigen keuze. Bijvoorbeeld peper, zout of Italiaanse kruiden. Yummy!

ei

Snack 2 – Een rijstwafel met avocado
Avocado zit boordevol Omega 3 – goed voor jou én de hersens van je baby’tje. Je begint met het opensnijden van de avocado (over de lengte), draai de helften in tegengestelde richting van elkaar af, om hem makkelijk los te krijgen. Snijd met een mesje partjes uit de avocado of hol hem uit met een lepel. Je belegt de rijstwafel met de avocado en hebt dan zelf de keuze om er koriander, currypoeder, peper en/of zout op te strooien. Smullen maar!

rijstwafel

Snack 3 – Een appel met pindakaas
In Nederland een beetje gek, maar in Amerika helemaal normaal! Je grijpt een lekker verse appel uit je fruitschaal en snijd deze in stukjes. Met of zonder schil, maakt niet uit. Vergeet natuurlijk niet je appel van tevoren te wassen. Neem een flinke schep pindakaas en dippen maar!

pindakaas

Snack 4 Een wortel met hummus
Verse groenten en hummus – een match made in heaven. Verzamel je favoriete rauwe groenten en snijd ze in stukken of gebruik ze in hun geheel. Je dipt met de groente in de hummus en neemt een grote hap! Voor deze snack kan je verschillende rauwe groenten gebruiken, denk aan komkommer, bleekselderij, paprika, snoeptomaatjes en komkommer.

Zelf hummus maken? Haal deze ingrediënten in huis en stop alles bij elkaar in een blender of gebruik de staafmixer. Mix totdat het geheel lekker smeuïg is. Is het nog te dik? Voeg dan meer olijfolie toe.
400 g kikkererwten
2 el olijfolie
1 (kleine) knoflook
Halve uitgeperste citroen
Snufje peper en zout

Optioneel toevoegen:
2 el peterselie
1 rode peper
1 el Griekse yoghurt

hummus

Snack 5 – Yoghurt met pruimen
Yoghurt bevat een hoop calcium wat goed is voor jou en je kleintje! Vul een bakje met yoghurt en je eigen hoeveelheid aan pruimen . Pruimen zijn lekker zoet en bevatten een hoop vezels. Samen maken ze een zoete snack die goed vult! Tip: Je kan er ook nog voor kiezen om er ongebrande nootjes bij te doen.

yoghurt

  • Linda Nimako
    28 maart 2019 at 07:28

    I like your touch