In drie stappen de babykamer inrichten

Het inrichten van je babykamer is één van de leukste klussen tijdens de zwangerschap. Maar waar moet je op letten bij het inrichten van de babykamer? Wij zetten de 3 absolute babykamer-musthaves op een rijtje, zodat jij je perfect kunt voorbereiden op deze klus.

1. Maak een wensenlijstje

Voordat je de babykamer gaat inrichten kun je het beste een wensenlijstje opstellen. Wat wil je absoluut terugzien in de babykamer en wat voor extra items vind je leuk? Op deze manier kun je gerichter shoppen en kom je minder in de verleiding tot onnodige aankopen (bedankt, hormonen!). Natuurlijk staan de usual suspects op je lijstje, zoals een bedje, of een plek om te verschonen. Maar wat voor opbergmeubel vind je leuk? En wil je een fijne stoel in de babykamer om te voeden? Een leeshoekje misschien? Het is handig om hier van tevoren over na te denken.

2. Dit zijn onmisbare items in de babykamer

We noemden het hierboven al: sommige items in de babykamer zijn onmisbaar. Dat zijn:

Wiegje of ledikant

Een veilige plek om te slapen is essentieel. Veel ouders kiezen de eerste weken of maanden voor een wiegje in plaats van een ledikant. Je kunt ook een co-sleeper naast jullie eigen bed zetten: zo is je kindje dichtbij en creëer je toch een veilige slaapplek. Naast het bedje heb je natuurlijk bedaankleding nodig. Op onze uitzetlijst in de Prénatal-app zie je precies wat je daarvoor nodig hebt. Het is daarnaast belangrijk dat je het bedje veilig opmaakt; hoe je dát doet, kun je zien op ons YouTube-kanaal!

Kast

Een kast is handig als opbergplek voor (extra) kleertjes en kleertjes op de groei. Er zijn kasten in verschillende maten te koop, met twee of drie deuren. Voor de babykamer is een tweedeurskast vaak al voldoende. Zo heb je ook meteen een opbergplek voor alle kraamcadeautjes!

Commode

Door te verschonen op een commode zorg je ervoor dat je zelf een normale houding kunt aannemen en voorkom je eventuele rug- en of nekklachten. Bovendien heb je meteen een vaste plek waar je alle verschoningsbenodigdheden bij de hand hebt. Let erop dat de commode niet op de tocht staat.

Woonaccessoires

Nu begint het leukste gedeelte: de aankleding! Denk hierbij aan kleine lampjes, posters en dierenkoppen voor aan de muur, groeimeters, kapstokhaakjes, knuffels en nog veel meer. Met al deze artikelen kan je je kamer helemaal naar eigen smaak inrichten en maak je het echt tot een gezellig kamertje. Een tip: maak het niet té bont. De babykamer moet uiteindelijk een plek zijn waar je kleintje tot rust kan komen.

Babykamertrends 2019

Babykamertrends 2020

Dit zijn dé trends voor volgend jaar!

3. Muur- en raamdecoratie

De wanden zijn heel bepalend voor de babykamer. Ga je voor een leuk behangetje of wil je liever verven? Een combinatie kan natuurlijk ook! Let er op dat je verf kiest waarin geen oplosmiddelen zitten en verf de wanden op tijd. Zo kun je nog goed doorluchten voordat de baby er is. Verder is het aan te raden om verduisterende gordijnen te nemen, zodat je kleintje niet wakker wordt van het licht.

En dan als laatste tip: maak, als het kamertje af is, even een proefronde: staat alles handig? Kun je makkelijk bij de verzorgingsproducten vanaf de commode? Stoot je je nergens aan? Dan is de babykamer helemaal klaar voor de komst van je kindje. Geniet van alle voorbereidingen!

Ontdek onze thema's

Soul Garden thema
Buddy & Poppy thema
Gold & Blush thema