De do’s & don’ts voor een kraamcadeau


Je kent het vast wel, met zorg heb je een babykamertje uitgezocht.  Uiteraard met de perfect passende accessoires erbij. De eerste babykleertjes zijn in de stijl van het kamertje en het geboortekaartje zet de look en feel van jullie smaak helemaal neer. Niks kan de pret meer drukken want jullie stijl is duidelijk… of toch niet?

De eerste kraamvisite komt met een kraamcadeau door de deur lopen wat totaal niet jouw smaak is. Oeps… en nu?

Niemand wil met een cadeautje op de proppen komen waar de ontvanger niet blij mee is en dat ergens achter in de kast belandt. Ben je dus op zoek naar het perfecte kraamcadeau? Lees dan vooraf eerst even mijn tips.

Do’s kraamcadeaus

 • Kijk goed naar het geboortekaartje, daar komen vaak de kleuren van het babykamertje in terug. Tevens kun je er de stijl van de nieuwe ouders vanaf lezen.
 • Gepersonaliseerde cadeautjes met de naam van de baby zijn altijd goed. Of het nou een rompertje, lakentje, beker, rammelaar of een spaarpot met naam is. Naam cadeautjes worden altijd gewaardeerd, en zijn vaak heel simpel online te bestellen.
 • Koop een cadeaubon. Makkelijker kan niet. Ik vond het heerlijk om tijdens mijn verlof op pad te gaan met mijn baby’tje. En wat is er nu leuker dan shoppen voor je baby’tje met cadeaubonnen?
 • Een heerlijke bodylotion voor de new mama, daar scoor je punten mee. En uiteraard sla je de vader, broertjes en zusjes ook niet over.
 • Leesboeken, prentenboeken of babyboekjes met geluiden doen het altijd goed. Blije ouders gegarandeerd!
 • Vraag aan de ouders of ze nog cadeauwensen hebben. Klinkt heel simpel, maar is voor beide partijen heel fijn.

Don’t kraamcadeaus

 • Die schattige kleine babykleertjes zijn leuk om te krijgen, laat alleen de allerkleinste maatjes hangen, hoe leuk ze ook zijn. De ouders hebben deze maat vaak al aangeschaft. Koop bij voorkeur maat 62-68 zodat je zeker weet dat het baby’tje nog veel plezier gaat hebben van jouw babykleertjes.
 • Babyschoentjes zijn cute en leuk ter decoratie in de babykamer, maar totaal niet nodig de eerste maanden. Met een wat groter schoenmaatje maak je zowel moeder als baby een stuk blijer.
 • Koop geen accessoires voor de babykamer tenzij je de smaak van de ouders denkt te weten.
 • Geef alleen knuffelberen, tijgers of andere pluche beesten als je wilt dat de nieuwe ouders een opvangcentrum gaan starten voor ongewenste knuffels. Wil je echt iets geven om mee te knuffelen of mee te spelen, dan kan ik je Sophie de Giraf aanraden. Deze giraf was bij ons drie keer een schot in de roos.

Heb jij nog kraamcadeautips, deel ze dan met mij! Altijd leuk om te lezen en zo helpen we elkaar.

23 Comments

 • Reply
  Suzanne
  14 augustus 2016 at 21:08

  Ik zal wel weer een zeikerd zijn, maar de gezinssamenstelling is al lang niet meer standaard met een moeder en een vader. Ik vind partner toch meer gepast.

  • Reply
   Lousberg
   18 januari 2018 at 07:35

   Inderdaad een zeikerd, een heel artikel en enigste wat jij te zeggen hebt dat je de contekst niet vind kunnen. Voel je toch niet altijd zo gediscrimineerd!

 • Reply
  Lijn
  14 augustus 2016 at 21:38

  Ik neem ook altijd eten mee wat je ook in kan vriezen, bijvoorbeeld spaghetti saus, want als je net moeder bent geworden heb je niet veel tijd om te koken

 • Reply
  Louise
  14 augustus 2016 at 22:09

  Maat 62-68 is prettiger. MAAR….. Denk dan ook goed aan het seizoen, omdat het kindje dan 3 tot 6 maanden is en dan de zomer voorbij en de koudere maanden in aantocht. Dus een zomerjurkje is schattig, maar heb je dan weer niks aan ? En dat is zo zonde!!

 • Reply
  Anne
  14 augustus 2016 at 22:24

  Bodylotion voor de mama klinkt leuk, maar is ook lastig als je de mama niet goed kent.
  Ik kreeg een ontspannende douchegel, heel lief gebaar maar helaas was ik allergisch voor het merk dat ik kreeg. Gelukkig kon ik er iemand anders wel blij mee maken.

 • Reply
  Sabrina
  14 augustus 2016 at 22:42

  Top tips! Ik hoop dat veel mensen dit lezen. Ik vind alleen baby kleertjes altijd een no go… Voor mijn dochtertje heb ik toen allerlei kleertjes gekregen die ik vreselijk vond. Trok ze haar toch maar aan: foto doorsturen en dan het pakje achterin de kast.
  Ik geef zelf vaak boeken en wat mij betreft is speelgoed een absolute aanrader. Vooral alvast voor als ze een paar maandjes ouder zijn…

 • Reply
  Patricia
  14 augustus 2016 at 22:54

  Voor moeders met meer dan één kind; geef geen cadeaubonnen cadeau van een winkel die je niet online in kunt wisselen waardoor je 20 minuten in het OV moet zitten met een peuter en een baby. Bedankt Prenatal.

  • Reply
   Lesley
   17 januari 2018 at 22:56

   Inderdaad zo irritant van prenatal! of minimaal een half uur met de auto moet rijden en ze hebben dan niet wat je nodig hebt. Want he bellen naar de winkel is tegenwoordig geen optie meer. En online bestellen in de winkel en daar afhalen met cadeaubon ook niet.

 • Reply
  Sabrina
  14 augustus 2016 at 23:08

  Ik vond luiertaarten echt super fijn om te krijgen en zwitsel producten. Daarnaast vond ik alles wat ik heb erg leuk en heeft ze alles ondertussen aan gehad en gebruikt.
  Deze mama’s waren zeer tevreden ?

 • Reply
  Dunya Ruiter
  14 augustus 2016 at 23:09

  Of koop een leuk speenkoord of speelkoord voor de kleine. Custom made, dus er is van alles mogelijk.
  https://www.facebook.com/livelybeads/

 • Reply
  Nadia
  15 augustus 2016 at 03:46

  Het aller beste lijkt mij te vragen wat de ouders graag willen en hier dan ook echt rekening mee te houden.

  Wij hebben een lijstje gemaakt online en dit op facebook gezet in de hoop dat mensen hier rekening mee zouden houden. Een aantal mensen hebben dit gedaan, ook veel niet.

 • Reply
  Cin
  15 augustus 2016 at 09:43

  Als je producten koopt, neem dan goede producten zoneer parfum en slechte ingrediënten. Weleda is een goed merk. Zwitsal absoluut niet.

 • Reply
  Taisa
  15 augustus 2016 at 13:14

  Een geboortelijst aanleggen en de mensen echt vragen om iets van de lijst te nemen.
  Dit zijn dingen die je echt nodig hebt. Kleertjes krijg ik niet graag, heb echt al lelijke dingen gekregen.. Of centjes voor op baby’s spaarboekje. Kraamkost voor de mama is ook heeeeel welkom!

 • Reply
  Zoë
  15 augustus 2016 at 14:31

  Geboortelijst! Echt! Ik weet dat een geboortelijst in Nederland niet zo bekend is maar het zorgt ervoor dat je als schenker zeker bent dat de ouders hetgeen je geeft én leuk vinden en kunnen gebruiken.
  Op de lijst staan meestal spullen van enkele euro’s tot grotere dingen waarbij iedereen iets in zijn prijsklasse kan vinden.

  Daarnaast is kraamkost ook altijd een goed idee…

 • Reply
  Alma
  16 augustus 2016 at 13:52

  Voor broers en zussen is een wegwerp camera met fotohoekjes en stiften en stickers ook erg leuk. Mogen ze zelf foto’s maken in de kraamperiode en als de foto’s ontwikkeld zijn kunnen ze hun eigen boekje maken.

 • Reply
  Jolanda
  22 augustus 2016 at 13:49

  Een stoffen (mini) naamslinger is een erg leuk kraamcadeau om te geven & krijgen. Een cadeau waar je jarenlang plezier van hebt. Eerst voor het raam of aan de box. Daarna op het kamertje of met verjaardagen en andere feestgelegenheden.

 • Reply
  Laura van Aalst
  3 januari 2017 at 20:14

  Altijd lastig die kraamcadeautjes.
  Ik maak ze zelf veel voor mijn klanten en soms is het heel moeilijk iets passends te vinden. Ik maak veel bedrukte geboorte shirtjes/pakjes/rompers, stapeltorens met geboortegegevens erop, fotolijst met de gegevens erop en mogelijkheden om geboortekaartje of foto in de doen.
  Maak ook bijtringen en speenkoorden natuurlijk.
  Kijk voor meer leuke betaalbare cadeautjes op http://www.facebook.com/vanvanlaura

 • Reply
  Hilde
  3 januari 2017 at 21:27

  Inderdaad zijn cadeaukaarten altijd goed!
  Verder is vragen aan de ouders voor evt maat kleding of gewenste kleding altijd handig.
  Wat ik zelf ook leuk vond om te krijgen en een echt aanrader als kraamcadeau is duplo!
  Knuffelberen kan ik inderdaad een asiel mee beginnen:)

 • Reply
  Alles voor kids
  30 januari 2017 at 14:35

  Ik ben uitgerekend in februari dus ik krijg binnenkort ook kraamcadeaus.. Zelf heb ik al heel erg veel kleertjes gekregen in heel veel verschillende maten! Persoonlijk kan ik dit echt wel waarderen! Cadeaubonnen zijn ook altijd goed. Het lijkt me heerlijk om met m’n kleintje kleertjes en andere dingetjes te gaan shoppen.

 • Reply
  Nathalie
  17 januari 2018 at 22:01

  Ik geef altijd zonnenschermpjes voor in de auto. En dan met de naam en een figuurtje erop bedrukt.

 • Reply
  Sandra
  18 januari 2018 at 06:04

  Misschien ook eens iets om rekening mee te houden is dat er moeders zijn die een hekel hebben aan de kleur roze en paars. Dus kom dan niet op kraambezoek bij een meisje met alles in die kleur aan! Er zijn echt meisjes dingen in andere kleuren!

 • Reply
  Petra
  8 augustus 2018 at 07:04

  Bodylotion zou ik weer doorgeven vanwege allergie. Zo lang je maar wat krijgt voor je baby toch. Ook leuk als er aan jou als mama gedacht wordt, al is het een fruitmand.
  Ik heb twee mensen (dichtbij familie) op visite gehad die niks meenamen en niemand heeft gedacht om mij te verwennen. Erg jammer!

 • Reply
  Mandy
  10 september 2018 at 20:02

  Leuke tips! Zelf geven wij al jaren kraamcadeautjes met de naam van het pasgeboren kindje aan de vriendengroep. Voor de vrienden die we al wat langer kennen geven we die leuke geboortestoeltjes met geboortekaartje cadeau. Voor een iets goedkoper kraamcadeautje geven we soms ook een krukje met naam van de baby. Super origineel altijd.
  https://www.geboortestoeltje.com/kraamcadeau-met-naam

 • laat hier je reactie achter!