DIY: Maak je eigen mini-nijntje

Maak je eigen mini Nijntje
Altijd al je eigen nijntje willen maken? Dit mini-nijntje is leuk als decoratie en is snel en eenvoudig te maken. Verzamel de benodigdheden uit het lijstje en ga aan de slag!

Wat heb je nodig om een mini-nijntje te maken:

  1. Pluizige stof of nepbont
  2. Polyester vulling
  3. Naald en draad
  4. Vilt (wit en zwart)
  5. Schaar
  6. Textiellijm

Deze mini-nijntje knuffel is alleen bedoeld ter decoratie en is niet geschikt om te gebruiken als knuffeltje of speelgoed voor je kindje (alleen voor eigen gebruik, niet voor commerciële doeleinden).

Stap 1

Knip twee cirkels van de pluizige stof of het nepbont – één van circa 11 cm diameter voor het lijfje en de ander van circa 9 cm diameter voor het hoofdje.

Maak je eigen mini Nijntje

Stap 2

Pak een lang stuk rijggaren (zo lang als de kant van de cirkel plus een beetje meer) en begin netjes kleine steekjes (bijvoorbeeld 1 cm lang) in de enkele stof te rijgen zodat je een soort van stippellijntje krijgt.

Stap 3

Rimpel de stof door voorzichtig aan de draad te trekken.

Stap 4

Nu kun je de gerimpelde stof vullen met de polyester vulling. Vul het lijfje op totdat het mooi en zacht wordt net als nijntje! Trek het gerimpelde bolletje stevig aan zodat de vulling er niet uit kan komen en zet deze vast met enkele stevige steken.

Stap 5

Herhaal dit ook met de andere cirkel zodat je twee mooie pluizige bolletjes krijgt.

Maak je eigen mini Nijntje

Stap 6

Plaats het hoofdje op het lijfje, met de geplooide zijden tegen elkaar en zet deze stevig aan elkaar vast met enkele onzichtbare steekjes.

Maak je eigen mini Nijntje

Stap 7

Knip twee oren van vilt en naai deze op het hoofdje. Knip twee oogjes en een kruisje en plak deze voorzichtig op het gezichtje.

Laat het even drogen en klaar is jouw mini-nijntje! Laat je ons het resultaat zien?

Shop alles van nijntje

Gek op alles van nijntje? In onze webshop vind je veel artikelen van nijntje. Denk hierbij aan dit leuke jasje boven dit broekje. Deze rammelaar vermaakt je kindje tijdens een wandeling in de kinderwagen en is hij of zij vies geworden? In dit badje kan je kindje heerlijk badderen. Aan het eind van de dag lekker naar bed met dit knuffeltje en als afsluiting kun je je kindje voorlezen uit dit boekje.

Bron: Jazz Domino Holly

geen reacties

laat hier je reactie achter!