Hé lover: met deze cadeaus zit je áltijd goed op Valentijnsdag

Een geschikt Valentijnscadeau vinden kan onder normale omstandigheden al best wat stress opleveren. Laat staan als jouw geliefde zwanger is, of net bevallen. Hormonen kunnen namelijk rare fratsen met ons vrouwen uithalen (“Een lavendel bodylotion? Ik háát lavendel!”). Goed, je snapt ‘m. Daarom een lijstje met cadeaus voor Valentijn waarmee jij als een ware Cupido altijd raak schiet.

Cadeaus voor moms to be!

Is jouw partner zwanger? Denk dan eens aan een van deze vier cadeaus.

  1. Hartjeshoorn

Hoe symbolisch: geef met Valentijn het geluid van het hartje van jullie kindje cadeau. Met deze houten hartjeshoorn kunnen jullie samen naar het hartje luisteren, wanneer jullie maar willen. Je kunt het hartje meestal vanaf de 26e week van de zwangerschap horen. Van dit cadeau gaat haar hart dus sowieso sneller kloppen. En dat is dan weer een pak van jouw… juist.

  1. Zwangerschapsdagboek

Als zwangere vrouw ben je vaak in de overtuiging dat je álles nog wel weet na de geboorte. De eerste keer dat je de baby voelde, de eerste keer dat je het hartje hoorde… Maar, surprise, je geheugen holt achtergrond post-baby. Geef haar daarom een zwangerschapsdagboek cadeau, zodat ze alles kan opschrijven. Er is ook ruimte om foto’s en andere herinneringen te bewaren. Extra leuk om later samen met jullie kindje door te lezen.

  1. Proud MaMa zwangerschapsketting

Let op, voordat je dit cadeau geeft maak je eerst indruk met dit feitje: na ongeveer vijf maanden zwangerschap is het inwendig oor van jullie baby zo ver ontwikkeld dat het in verbinding staat met het zenuwstelsel. Je baby kan dus horen! Als je baby het belletje in de bola van deze zwangerschapsketting regelmatig hoort, zal jullie kindje dit geluid na de geboorte herkennen en heerlijk rustgevend vinden. De ketting is ook nog ‘s erg mooi. Win-win!

  1. Fotolijstje voor de echo

De allereerste keer dat jullie je kleintje op een echo zien is stiekem best een magisch moment. Laat zien dat ook jíj dit moment koestert en geef de echofoto cadeau in een echo fotolijstje. Sensitiviteit bonuspunten gegarandeerd!

En dan nu: cadeautjes voor nieuwe mommy’s

Zijn jullie net in de rollercoaster van het ouderschap gestapt? Dan wordt dit een extra speciale Valentijn met deze cadeaus.

  1. Gipsafdruk voor voetjes of handjes

Kleine baby’s worden héél snel ondeugende dreumesen, en daarna wijze kleuters. Leg deze bijzondere babytijd vast met een gipsafdruk van een mini handje of voetje. Zo gemaakt en een leuke herinnering voor later: “Kijk, zo klein was je handje ooit!”

  1. Het boek Relax Mama!

Vooruit, dit cadeau moet je misschien een beetje subtiel inleiden. Je wil haar natuurlijk niet de indruk geven dat ze nu níet relaxt is (“Hoezo? Relax?! Ik bén ontspannen! Grrr!”). Maar alle moeders weten dat de hysterie het soms overneemt (bedankt hormonen, again). En dan is dit boek met inzichten als ‘Die andere moeders doen ook maar wat’ of ‘Al is de ellende nog zo groot, je borsten zijn dat lekker ook’ zéér welkom.

  1. Mama is de liefste-romper

Wie kan zonder? Elke zichzelf respecterende moeder moet tenminste één Mama is de liefste romper in huis hebben. Al is het maar om deze Valentijnsdag goed te beginnen: met een verschoonde baby gekleed in deze romper, afgeleverd door je lover in jouw bed, inclusief croissantje. Goedemorgen!

  1. Kindervoedingsboek Easy Peasy

Denk je net de melkfase een beetje onder de knie te hebben, dient zich alweer een nieuw hoofdstuk aan: de eerste hapjes! Meteen gevolgd door de ‘ik ben één jaar en spuug alles uit’ fase, die naadloos overgaat in de ‘ik ben twee en zeg nee’ periode. Dus hoe zorg je ervoor dat jullie spruit wat vitamines binnenkrijgt, in plaats van alleen maar een ‘bwootje pitakaas’ (pindakaas, dus)? De schrijfsters van het boek Easy Peasy gaan je helpen. Dit boek staat vol gezonde tips en recepten voor baby’s, peuters en kleuters. Easy peasy dus!

Kijk voor nog meer inspiratie op onze Valentijnspagina. Happy Valentine!

geen reacties

laat hier je reactie achter!