Prenatal

Ontmoet de ‘alleskunner’: hydrofiel!

Als je net zwanger of ouder bent geworden, ontdek je allerlei nieuwe producten en ontvang je 1001 tips. Zo zweert iedereen bij de ‘alleskunner’: hydrofiel. Maar waarom is dit product zo handig? Hieronder leggen we je uit wát hydrofiel is en waar je deze multifunctionele doek voor gebruikt.

First things first: wat is hydrofiel?

Hydrofiel houdt van water. Met andere woorden, hydrofiel absorbeert water als geen andere stof. Het wordt gemaakt van fijn geweven katoen, is soepel en heerlijk zacht voor de tere babyhuid. De combinatie van het fijne katoen en een speciale weving zorgt ervoor dat de doeken zeer licht en ademend zijn. Vroeger werd hydrofiel als uitwasbare luier gebruikt toen er nog geen wegwerpluiers waren. Tegenwoordig zijn er talloze andere toepassingen en is het echt ideaal in gebruik.

Waar gebruik ik hydrofiele doeken voor?

Omdat hydrofiel zo zacht is en vocht erg goed en snel opneemt, kun je het voor de meest uiteenlopende dingen gebruiken. Afdrogen na het badje, je baby er heerlijk in wikkelen, als speelkleed of verschoonkleed, als spuugdoekje, als knuffeldoekje en washandjes om je baby mee te wassen. De XXL lakens zijn zó groot dat je er zelfs samen met je baby op kunt liggen.

1. Spuugdoek

Gebruik een hydrofiele doek als spuugdoek. Handig voor onderweg als je even niets bij je hebt of als een normaal spuugdoekje te klein is. Kwijl, een snotneus of tranen? Deze zachte multifunctionele doek veegt het allemaal voor je weg!

2. Afdrogen

Je mini is net in bad geweest en het is tijd voor afdrogen. Heb je het al eens geprobeerd met een normale handdoek? Dan weet je dat dat haast niet gaat. Al die kleine huidplooitjes met een stugge doek drogen is best lastig. Maar daar is de hydrofiele doek: de redder in nood! Deze zachte, dunne en soepele doek droogt je kleintje goed af. Er bestaan ook hydrofiele washandjes (extra fijn voor tere babyhuidjes tijdens het wassen!).

3. Inbakeren

Sommige baby’s kunnen moeilijk zelf in slaap vallen. Je kindje inbakeren met een groot hydrofiel doek kan hierbij uitkomst bieden! De armpjes blijven op deze manier langs het lichaam van je mini waardoor de baby het gevoel krijgt dat hij nog in je buik zit en valt daardoor sneller in slaap.

4. Dekentje

Een hydrofiele doek is makkelijk mee te nemen in je tas. Gebruik hem bijvoorbeeld als dekentje wanneer je kleintje het koud heeft onderweg. Sla de doek om je kleintje heen om wat meer warmte te geven. Bovendien kan je het ook als speelkleedje gebruiken voor als jullie in het park zijn. Handig!

5. Handig voor onderweg

Ben je onderweg en heeft je kleine een ongelukje gehad? Een hydrofiele doek kan dan dienstdoen als verschoningsmatje. Zo ligt je mini toch op een schone ondergrond!

Wat is er verkrijgbaar en welke hoeveelheden heb ik nodig?

Loading

Meer artikelen over Verzorging van je kleintje

Ook op vakantie veilig in de zon!

Hoe jouw zomer er ook uit gaat zien, het zonnetje komt je tegemoet! Tijdens de zomer breng je veel tijd buiten door, dus ook...

Lees meer

Waterpret: alles over fris en veilig badderen

Een perfect onderdeel van een knus bedritueel: een badje ’s avonds. Je kindje leert spelenderwijs omgaan met water en het zorgt voor een hoop...

Lees meer

Ontmoet de ‘alleskunner’: hydrofiel!

Als je net zwanger of ouder bent geworden, ontdek je allerlei nieuwe producten en ontvang je 1001 tips. Zo zweert iedereen bij de 'alleskunner':...

Lees meer