Prenatal

Veilig in de zon…hallo UV-bescherming!

Hoe jouw zomer er ook uit gaat zien, het zonnetje komt je tegemoet! Tijdens de zomer breng je veel tijd buiten door, dus ook heerlijk in de zon. Maar… je kleintjes goed beschermen tegen de zon gaat verder dan alleen insmeren. Smeren met een hoge factor is een must, maar wist je dat je je kindje extra kunt beschermen met UV-werende badkleding?

Peuter in UV-zwemkleding

UV-werende badkleding

Smeren, smeren en nog eens smeren. Met de zomervakantie voor de deur en het mooie weer op komst is de tijd van waterpret weer aangebroken. Superleuk, maar ook extra belangrijk om je kleine te beschermen tegen de zon. Naast insmeren met zonnebrand is UV-werende badkleding the way to go om je kindje de optimale bescherming te bieden tegen schadelijke UV-straling. In tegenstelling tot zonnebrand beschermt UV-kleding de hele dag, ook als de kleding nog nat is van de zwempartij.

Baby in UV-zwemkleding

Onbezorgd spelen en zwemmen

Alle Prénatal UV-badkleding biedt bescherming van UPF 50+. UPF staat voor Ultra Violet Protection Factor en geeft de mate aan waarin een weefsel UV-straling blokkeert. Ook niet onbelangrijk: onze UV-werende badkleding is gemaakt van een rekbare stof. Makkelijk aan- en uit te trekken dus! De badkleding droogt snel waardoor jouw mini onbezorgd kan spelen en zwemmen.

Tips om je kleintje(s) optimaal te beschermen tegen de zon:

  • Houd baby’s altijd uit de directe zon;
  • Zoek regelmatig de schaduw op met je kindje;
  • Bescherm je kleine met een petje en een zonnebril met uv-filter;
  • Kies voor UV-werende kleding;
  • Smeer je kind royaal en regelmatig in met zonnebrandcrème (factor 30 of hoger). Vooral bij het spelen met water of in de zandbak, maar ook bij een lange fietstocht of een middag spelen in een speeltuin zonder schaduw.

(Bron: Huidfonds)

Loading

Meer artikelen over kinderkleding

Veilig in de zon…hallo UV-bescherming!

Hoe jouw zomer er ook uit gaat zien, het zonnetje komt je tegemoet! Komende zomer brengen we extra veel tijd door in de tuin;...

Lees meer

Duurzaam omgaan met kleding: 4 tips

Je kleintje laten opgroeien in een duurzame wereld: dat is waar wij, en ongetwijfeld jullie als ouders, ons sterk voor willen maken. Wist je...

Lees meer