Prenatal

Getest door ons testpanel: de Bugaboo Fox kinderwagen!

Na ontzettend veel enthousiaste reacties kozen wij aan het begin van de zomer drie winnende testers die de Bugaboo Fox mochten gaan testen. Anne Verhees, Rose Souverein en Manon van Hengstum hebben de wagen uitgebreid getest en delen graag hun ervaringen met jullie! 

Lichtgewicht

Anne: “Wat een superfijne, wendbare en lichte kinderwagen! Stoepranden en drempels zijn geen enkel probleem, zelfs onze vierjarige kan de wagen gemakkelijk duwen. Met veel andere kinderwagens moet je alleen al met het onderstel een aardig gewicht de auto intillen, maar dat is met de Bugaboo Fox absoluut niet het geval. Ook de zitting en de wieg zijn superlicht zonder aan stevigheid te verliezen.”

Rose: “Het gewicht van de kinderwagen is voor ons een heel belangrijk punt. Wij wonen namelijk in een woonark en moeten de kinderwagen dagelijks van een trap van 3 treden aftillen. Je merkt dat de Bugaboo Fox echt een stuk lichter is dan de meeste kinderwagens, en dat scheelt een stuk met tillen en bij het in en uit laden van de auto.

Manon: “Voor iemand als ik van 1,64 meter is het ideaal dat de wagen licht in gewicht is. Het onderstel gaat met gemak in- en uit de auto zonder het idee dat je een heel huis meesjouwt. Laatst was ik bijvoorbeeld in een winkelcentrum en was de lift kapot. Gelukkig waren we met zijn tweeën, maar de wagen naar beneden tillen van 3 verdiepingen is dan toch beter te doen met een lichte wagen. Wel even uit elkaar gehaald, de één de reiswieg en de ander het onderstel. Maar met het gemak dat de wagen zo in- en uitgeklapt is, is dat ook geen obstakel!”

Anne: ‘het is een feestje om met deze wagen op pad te gaan’

Hoogte

Anne: “De duwstang van de wagen is heel eenvoudig naar iedere gewenste hoogte te verstellen. Erg prettig als iemand anders de wagen wil duwen; dan kan een stukje hoger of lager net het verschil maken in comfort. Doordat het bevestigingspunt voor de wieg vrij hoog zit houd je altijd contact met je kindje. Ons kindje is net geboren, dus de zitting hebben we nog niet gebruikt, maar ook dan zit je kindje hoger (en veel comfortabeler) dan bijvoorbeeld in een buggy.

Rose: “De Bugaboo Fox is, in tegenstelling tot zijn voorganger, een stuk hoger. Onze vorige wagen is geen Bugaboo geworden omdat wij deze altijd erg laag vonden. Helemaal voor mijn man, met een lengte van 1,85 meter, is de hoogte een echte verbetering. Ook bij het wegleggen van je baby (of als je even bij je baby gaat kijken in de wagen) is de hoogte een fijne bijkomstigheid.

Manon: “Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik nu wél een keer research gedaan naar kinderwagens. Wat mij opviel bij veel wagens van Bugaboo was dat de reiswieg zo laag hing. Maar dat is bij de Bugaboo Fox totaal niet het geval. Hij hangt op de juiste hoogte, zodat ook als je baby in de reiswieg ligt je er makkelijk bij kan en hem/haar kan zien. Dit is natuurlijk ook fijn voor als ze over een tijd uit de reiswieg gaat en kan gaan zitten in de wagen.”

Rijcomfort voor baby/kindje

Anne: “Er zit duidelijk een goede vering op de Bugaboo Fox. Uiteraard wiebelt je kindje wat heen en weer tijdens het rijden, maar ook op de hei en bospaadjes slaapt ons kindje heerlijk door. De wieg is lekker ruim, maar geeft toch een geborgen gevoel voor je kleintje. Het matrasje is van prima dikte, onze baby ligt prinsheerlijk in de wieg en valt vaak al snel in slaap. En wat ik super fijn vind is dat alles wasbaar is, toch handig met wat spuugongelukjes!”

Rose: “De zonnekap is echt ideaal, niet alleen voor de zon, maar doordat deze er helemaal overheen kan heeft je kindje ook rust tijdens het slaapje. Fijn als je uiteten gaat of ergens bent met fel licht. Door de dunne stof van de kap ventileert hij ook nog eens heel goed en wordt het minder heet in de wieg. Tijdens het rijden met de kinderwagen ligt de baby rustig door de goede vering. Hij stuitert niet heen een weer maar hobbelt lekker rustig in slaap.”

Manon: “Het matrasje in de reiswieg is dik genoeg en geeft een comfortabel plekje voor de baby. Ook merkt je baby er weinig van of je nou door een winkelstraat loopt of door een speeltuin banjert. Door de grote wielen en veringen van de wagen hoef je niet bang te zijn dat je baby er iets aan over houdt. Superfijn voor een gezin als wij die er regelmatig op uit gaan!”

Rijcomfort voor ouder

Anne: “De wagen is heel wendbaar door de zwenkwielen voor en het lichte gewicht. Krappe bochtjes maken of smalle paadjes in winkels zijn geen enkel probleem. Daarnaast kan je door de wendbaarheid ook heel gemakkelijk met een hand sturen, wat erg fijn is als je nog een kindje hebt. De rem is heel gemakkelijk met een klein tikje vast te zetten en ook weer te ontgrendelen. Ik vergeet de wagen nog wel eens op de rem te zetten, dus als ik iets uit de bagagemand wil pakken en de wagen rijdt een stukje naar voren kan ik zelfs met de hand heel gemakkelijk de rem er op zetten. De bagagemand is super ruim, wat een luxe! Met de zitting op de wagen kan je heel gemakkelijk je spullen in de mand leggen en pakken. Met de wieg bevestigd is het wat lastiger om bijvoorbeeld een flinke luiertas in de mand te leggen door de beperkte ruimte tussen de wieg en de rand van de mand, maar dat is maar een klein compromis.”

Rose: “Wij vinden de kinderwagen superfijn en soepel rijden. De wagen is heel wendbaar en kan makkelijk met één hand bestuurd worden. De duwstang voelt fijn en transpireert niet. Hierdoor heb je goed grip op de kinderwagen, ook met steile stukken. Ook is de duwstang met een makkelijke beweging in en uit te schuiven. Wel moesten we soms even de juiste stand vinden zodat de klipjes dicht konden. Verder is de grote bagagemand onder in een kinderwagen heel fijn! Wij wonen aan het water en ons zoontje draagt vaak een zwemvest, deze is vrij groot maar past makkelijk onder in de kinderwagen. Zo hebben wij deze altijd bij ons en hoeven wij deze niet zelf vast te houden.”

Manon: “Wat ik dus echt een ‘halleluja’ moment vond, was dat ik de wagen super soepel door een winkel rijd met één hand! Vooral handig met nog een peuter aan je zij die je ook graag bij je houdt. Ook de rem is snel te gebruiken, met één druk op de knop. Wat een ook groot pluspunt is van de Bugaboo Fox is de grote boodschappenmand. Er past heel veel in en dat is makkelijk voor alles wat je mee wilt nemen. Het is al eens voorgekomen dat ik een tas vergeten was, maar dan past het dus wel mooi allemaal onder de wagen. Oké, geen weekboodschappen. Maar voor de dagelijkse kleine boodschapjes; ideaal. Ook fijn, voor het meerijplankje heb je geen adapters nodig. Die klik je gewoon vast in het frame!”

Bugaboo Fox test 1

Opvouwen

Anne: “Wij hebben de luxe van een ruime kofferbak, maar ook in een kleine kofferbak kan je deze kinderwagen met gemak kwijt. Je kan het onderstel eenvoudig inklappen en met wat kleine extra handelingen kan je hem desgewenst nog compacter opvouwen. De wieg kan je ook heel eenvoudig plat maken en weer uitvouwen.”

Rose: “De wagen is simpel en heel makkelijk in te vouwen en de wieg is met één handbeweging los te maken. Je hoeft geen dubbele handelingen uit te voeren om deze los te krijgen, en toch zit de wieg heel goed vast. Ook het inklappen van het frame gaat super simpel, je hoeft hier niet sterk voor te zijn. Wel hebben wij ervaren dat het onderstel minder plat is dan onze vorige wagen. Dit komt vooral doordat de bevestigingspunten omhoog blijven staan. De wieg kan je helemaal plat maken, alleen blijven de koppelstukken uitsteken, deze kan je niet wegklappen. Wat heel fijn is dat je de hele wagen inclusief bak kan inklappen, dus zonder de wieg los te halen. Dit is erg handig als er niet veel spullen mee hoeven in de kofferbak.

Manon: “Geen gedoe met allemaal verschillende knopjes, want aan allebei de kanten voer je één handeling uit en je vouwt de wagen zo in elkaar. En dat geldt dus voor uitklappen precies hetzelfde. Je kunt de wagen in- en uit klappen met én zonder reiswieg of stoel erop. Mooi meegenomen als je even haast hebt of heel simpel gewoon meer ruimte nodig hebt in je kofferbak!”

Eindoordeel

Anne: “Ik was behoorlijk kritisch omdat we voor ons eerste kind een heel fijne wagen van een ander merk hadden, maar ik ben helemaal om. Wat een enorm fijne wagen, ik zou nooit meer anders willen!”

Rose: “We zijn erg tevreden met deze lichte en wendbare kinderwagen die goed in te klappen is!”

Manon: “Heerlijke, soepele, lichtgewicht wagen! Hij ziet er niet alleen strak uit, maar geeft je ook echt alle gemakken die je wilt hebben als ouder. Het op pad gaan met een baby/kinderen is soms best een opgave, maar deze wagen helpt je er enor

Loading

Meer artikelen over Samen op pad

Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig ben je niet de enige en zijn al vele ouders jou...

Lees meer

Maak kans op een gratis verblijf bij Center Parcs Het Meerdal

Shop en win! Alléén vandaag (2-10-2023) maak je kans op een gratis verblijf bij Center Parcs Het Meerdal in Limburg. Lees hier alles over...

Lees meer

Erop uit met de kleine: 7 tips

Wanneer je erop uit gaat met de kleine, kan het nog wel eens gebeuren dat het eindigt in één grote chaos. Oeps! Daarom zetten...

Lees meer