Prenatal

SOS Kinderdorpen, want ieder kind telt

Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er alleen voor of groeit op in een onveilige situatie. Omdat wij vinden dat elk kind recht heeft op een liefdevolle familie, werken wij al meerdere jaren samen met SOS Kinderdorpen. Samen geven wij kinderen die er alleen voor staan een veilig thuis. Help je ook mee? Verhoog van 19 oktober t/m 1 november jouw aankoopbedrag in één van onze winkels. Met 1 euro of meer maak jij al een verschil voor kinderen in Bangladesh.

SOS Kinderdorpen

Kinderen in de sloppenwijken van Bangladesh groeien op in extreem zware omstandigheden. Ze kunnen niet naar school, groeien op in een gevaarlijke omgeving en moeten werken om bij te dragen aan het gezinsinkomen. Ze kunnen geen kind zijn. Dit laat diepe sporen na, waardoor niet alleen hun kindertijd, maar ook hun toekomst op het spel staat.

Elk kind een familie, elk kind een toekomst

220 miljoen kinderen wereldwijd staan er alleen voor of groeien op in een onveilige situatie. Dit brengt de emotionele, fysieke en mentale ontwikkeling van een kind en daarmee zijn toekomst ernstig in gevaar. Voor deze kinderen zet SOS Kinderdorpen zich structureel in.

De vicieuze cirkel kan doorbroken worden door kwetsbare families te steunen en versterken, zodat zij de zorg voor hun kinderen kunnen blijven dragen en voorkomen wordt dat families uiteen vallen. Kinderen zonder familie of een onveilige thuissituatie geven we een nieuw thuis binnen een SOS familie. Zodat ook zíj zich kunnen ontwikkelen tot kansrijke volwassenen die voor zichzelf kunnen zorgen en voor de mensen om hen heen. Want wat een kind leert dat geeft het door.

Het belang van een liefdevolle, solide familiebasis

Kim-Lian van der Meij is sinds 2016 ambassadeur van SOS Kinderdorpen. De missie om kinderen een liefdevolle en veilige familie te geven ligt dicht bij haar hart. “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, in een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind?”

Hoe kun jij helpen?

Na het grote succes van vorig jaar slaan wij samen met SOS Kinderdorpen weer onze handen ineen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen een liefdevol en veilig thuis krijgen. En daarbij hebben wij jullie hulp hard nodig!

In de periode van 19 oktober t/m 1 november kun je in alle Prénatal winkels jouw aankoopbedrag met €1,- of meer verhogen. Met jouw bijdrage help jij mee om kinderen in Bangladesh een veilig en liefdevol thuis te geven.

Waar draagt jouw €1 aan bij?

De opbrengst wordt gebruikt om ruim 200 kwetsbare families in de sloppenwijken van Bangladesh te steunen en versterken. We helpen ouders zodat ze de zorg en bescherming van hun kinderen kunnen blijven dragen. Met jouw bijdrage kunnen de kinderen naar school en krijgen de families toegang tot de juiste medische zorg, schoon drinkwater en voedsel. Om zelfredzaamheid te realiseren worden jongeren en zorgdragers opgeleid zodat ze een baan kunnen vinden. #toekomst #NoChildAlone

Loading

Meer artikelen over