Prenatal

OuderWijzer: het platform voor (aanstaande) ouders

Herken je dat gevoel om het als papa of mama altijd maar goed te willen doen, zelfs als het even wat minder gaat? Weet dan dat iedere ouder wel eens onzeker is en dat het bij het ouderschap hoort. Omdat het fijn en belangrijk is om je voor te bereiden op dit soort situaties en andere fases in het ouderschap, is OuderWijzer opgericht: een online en offline community voor (aanstaande) ouders. Want ergens is het best gek dat we ons voorbereiden op de komst van een pup of het maken van een verre reis, maar niet op onze rol na de komst van een kleintje. Daarom helpt OuderWijzer je voor te bereiden op elke nieuwe fase, voor én na de komst van jouw kleine.

Ouderwijzer

Een leuke manier om met het ouderschap bezig te zijn

Via OuderWijzer krijg je inzicht in de vragen die andere papa’s en mama’s hebben. Ieder met hun eigen aanpak, twijfels én goede ideeën. Misschien kijkt iemand wel precies zo naar de opvoeding zoals jij dat doet, of juist net even anders. Iets wat ook heel verfrissend kan zijn! Via OuderWijzer sta je samen met andere ouders in dezelfde fase stil bij wat komen gaat en wat dit voor jou betekent. Een leuke manier om met het ouderschap bezig te zijn en antwoord te krijgen op vragen waarvan je niet wist dat je ze had!

Online Community

Lijkt dit je wel wat en wil je je graag aansluiten bij de community? Via deze link kun je gratis een profiel aanmaken. Tijdens het registreren kun je aangeven in welke fase je zit. Bijvoorbeeld of je een kinderwens hebt, net bevallen bent, of wilt leren omgaan met je puber. Zo ontvang je altijd informatie die voor jou relevant is. Daarnaast vind je interessante artikelen over opvoeden, verhalen van andere ouders en andere inspirerende content op het platform.

Chatfunctie

Het kan soms lastig zijn om problemen in de opvoeding te delen met andere ouders. Want toegeven dat het soms minder gaat, voelt vaak als falen. Die last kan zwaar wegen, maar het ouderschap maakt iedere ouder wel eens onzeker. Omdat het fijn kan zijn om die twijfels en vragen te delen, vind je op OuderWijzer.nl een chatfunctie. Hiermee kun je iedere dag op vaste tijden gratis chatten of bellen met een deskundige. Zo kun je samen met een medewerker sparren over een oplossing voor een bepaald probleem waar je tegenaan loopt, of gewoon even je hart luchten. Zo krijg je weer vertrouwen in jouw aanpak en kun je de situatie vanuit een ander perspectief bekijken. Als je meer ondersteuning nodig hebt, begeleidt een deskundige medewerker je met het zoeken naar passende hulp in jouw omgeving.

Offline Community

Vind je het prettig om ervaringen uit te wisselen met andere ouders die zich in dezelfde fase bevinden én wil je je voorbereiden op jouw rol als ouder, elke fase opnieuw? Dan kun je je gratis aanmelden voor een offline ouderbijeenkomst.*  Vanaf de zwangerschap totdat je kind op eigen benen staat, is het mogelijk om samen met andere ouders zo’n 15 keer samen te komen. Tijdens de bijeenkomsten staat de relatie tussen jou en je kind centraal en worden er onderling gedachten en ervaringen uitgewisseld. Daarnaast kijken we steeds vooruit naar wat komen gaat. Iedere fase in de ontwikkeling van je kind, vraagt namelijk iets anders van jou. Door je daar bewust van te zijn, kun jij de ouder worden die je wilt zijn.

 

*OuderWijzer organiseert deze unieke bijeenkomsten nu nog alleen in Geldrop-Mierlo, maar hoopt snel uit te breiden naar meerdere locaties. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van OuderWijzer.

Meer artikelen over Ouderschap

6x Kerst situaties zonder én met kinderen

Kan jij het je nog herinneren? Die ontspannen kerstdagen zonder kids, waar uitslapen en fancy kerstdiners de normaalste zaak van de wereld waren. Tja,...

Lees meer

Valentijnsdag guide voor (kersverse) ouders

Je zweeft waarschijnlijk al een poosje op een roze wolk door de komst van je kleintje of kijkt toe hoe jouw kroost zich razendsnel...

Lees meer

9 dingen die je van tevoren moet weten over borstvoeding

Borstvoeding geven – het líjkt zo simpel. Hongerige baby, tepel erin, even sabbelen = tevreden baby. Helaas is deze formule zelden van toepassing. Vooral...

Lees meer