Prenatal

Opwekken van je bevalling? Alle fabels op een rij

Eindelijk is het dan bijna zover, hét moment waar je negen maanden naartoe hebt geleefd: de uitgerekende datum. Of misschien ben je er zelfs al voorbij. Hoe dan ook, je bent het zat en hoopt dat je mini niet te lang meer op zich laat wachten. Wat kun je doen om je bevalling op te wekken? Wij zetten de meest gehoorde fabels voor je op een rij.

Opgeven fotoshoot mama's to be

Kilo’s ananas

Haal de ananassen maar in huis als je verschillende onderzoeken mag geloven! Ananas bevat namelijk de stof Kinine, dit zit vooral in het hart van de ananas. Het schijnt dat dit stofje de bevalling zou kunnen opwekken, maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd. Je zou in ieder geval héél veel ananassen moeten eten voor het effect zou kunnen hebben. Eet smakelijk!

Spicy! Pittig eten

Kom maar door met de pittige Thaise curry’s! Pittig eten stimuleert de darmwerking en zou zo de baarmoeder kunnen stimuleren om ook samen te trekken. Hierdoor kun je weeën krijgen, maar of je nou graag met darmkrampen wil bevallen? Dat is een tweede…Heb je er nog puf voor? Nog even dat rondje fietsen of vaak de trap op-en-af lopen in de laatste weken van je zwangerschap; beweging zou in de laatste fase weeën kunnen opwekken en de zwaartekracht zou de rest moeten doen.

Bewegen

Dit is er eentje uit de alternatieve geneeswijzen. Een voetreflexmassage zou ervoor kunnen zorgen dat de bevalling wordt opgewekt. Hoe? Door middel van het stimuleren van speciale drukpunten die verbonden zijn met de baarmoeder zou het kunnen helpen bij het opwekken van de weeën. Kijk je partner dus maar even extra lief aan als je die 40 weken bent gepasseerd en vraag hem of haar om een fijne voetmassage.

Voetreflexmassage

Bang voor naalden? Dan is dit waarschijnlijk niet jouw meest favo manier. Accupunctuur zou ervoor kunnen zorgen dat jouw kleine zich dan eindelijk laat zien. Door het aanprikken van zogenoemde acupunctuurpunten zou de energiestroom in je lichaam geactiveerd worden, met als gevolg dat de weeën gestimuleerd worden. Tegelijk helpt het je om rustiger en ontspannen te worden, wat natuurlijk sowieso bevorderlijk is voor het op gang brengen van de bevalling. Wil je dit proberen? Raadpleeg dan een specialist.

Werken deze methodes niet? Dan zit er helaas niets anders op dan wachten 😉 Als de bevalling niet vanzelf op gang komt, word je met 42 weken op medische wijze ingeleid in het ziekenhuis. Dit wordt ook gedaan als er complicaties zijn waardoor het belangrijk is dat je eerder bevalt. Succes met de laatste loodjes!

Meer artikelen over Alles over je bevalling

Weeën alarm! Wat neem je mee in je vluchtkoffer?

Al weken kijk je uit naar de ontmoeting met je kleintje en nu is het zover. De weeën zijn begonnen! Als je ervoor hebt...

Lees meer

Opwekken van je bevalling? Alle fabels op een rij

Eindelijk is het dan bijna zover, hét moment waar je negen maanden naartoe hebt geleefd: de uitgerekende datum. Of misschien ben je er zelfs...

Lees meer

Je kunt je niet 100% voorbereiden op de bevalling: maar dit kun je wél doen

Niet zelden is een bevalling meteen een oefening in jouw flexibiliteit als ouder: zo’n kleintje vindt het maar wát leuk om vanaf minuut één...

Lees meer