Blog

Ook op vakantie veilig in de zon!

Publicatie: 26 juli 2023

Hoe jouw zomer er ook uit gaat zien, het zonnetje komt je tegemoet! Tijdens de zomer breng je veel tijd buiten door, dus ook heerlijk in de zon. Maar… je kleintjes goed beschermen tegen de zon gaat verder dan alleen insmeren. Smeren met een hoge factor is een must, maar wist je dat je je kindje extra kunt beschermen met UV-werende badkleding?

Naast smeren, smeren, smeren met zonnebrand is UV-werende badkleding the way to go om je kindje de optimale bescherming te bieden tegen schadelijke UV-straling. In tegenstelling tot zonnebrand beschermt UV-kleding de hele dag, ook als de kleding nog nat is van de zwempartij. Veel van deze UV-werende zwemkleding is nu ook nog eens in de sale!

Bescherming voor je kleintje

Veel van deze tips zal je al een keertje gehoord hebben, toch kunnen we ze niet vaak genoeg zeggen:

  • Houd baby’s altijd uit de directe zon;
  • Zoek regelmatig de schaduw op met je kindje;
  • Bescherm je kleine met een petje en een zonnebril met uv-filter;
  • Kies voor UV-werende kleding;
  • Smeer je kind royaal en regelmatig in met zonnebrandcrème (factor 30 of hoger). Vooral bij het spelen met water of in de zandbak, maar ook bij een lange fietstocht of een middag spelen in een speeltuin zonder schaduw.

Op vakantie of een dagje weg en ik neem mee?

Een tripje met kleine kinderen kan zorgen voor behoorlijk wat inpakstress, we helpen je graag op weg met een checklist zodat je niets vergeet in de koffer voor jou en jouw kleintje. Je kunt de vakantie checklist hier downloaden, maar wij geven je hier al een aantal essentials: zonnebrand, UV-werende badkleding, petje of hoedjezonnebrilzwemluiers en badcape.