Prenatal

Comfortabel kolven met de Medela Swing Flex & Swing Maxi Flex

Borstvoeding geven is iets bijzonders. De ene mama vindt het fijn en bij andere mama’s lukt het misschien iets minder goed. Als je ervoor kiest om borstvoeding te geven kun je je jouw kleine niet altijd op elk moment van voeding voorzien. Maar geen paniek – kolven biedt uitkomst! De producten van Medela helpen jou om het kolven zo fijn en comfortabel mogelijk te maken.

Swing Flex & Swing Maxi Flex

Als je borstvoeding wilt gaan geven – of je doet dit al – dan kun je niet altijd in de buurt van je kindje zijn. Gelukkig kun je als mama kolven, zodat je kindje de afgekolfde melk later kan drinken. Omdat iedere moeder en ook iedere borst anders is, heeft Medela samen met wetenschappers en moeders de Swing Flex en Swing Maxi Flex borstkolven ontwikkeld. De Flex kolven zijn ontworpen om zich aan de vorm van jouw borsten aan te passen voor een nog comfortabelere kolfervaring.

Wat maakt de Flex kolven zo uniek?

Wijdere openingshoek
Het borstschild heeft een wijdere openingshoek van 105°. Dit voorkomt dat je melkkanalen samengedrukt worden waardoor je een betere melkstroom hebt.

Ovale vorm
Het borstschild heeft een ovale vorm welke je 360° kan draaien, waardoor deze beter aansluit op je borst en knellen voorkomt. Je kunt het borstschild dus plaatsen in een positie die voor jou fijn is: horizontaal, verticaal of zelfs schuin!

Zachte, flexibele rand
De zachte, flexibele rand van het borstschild voelt extra natuurlijk en comfortabel aan en voorkomt afdrukken op je borst.

Overloopbeveiliging
Dankzij de ingebouwde overloopbeveiliging kun je (licht) achteroverleunen tijdens het kolven zonder dat er melk in de slang of motor loopt. Zo kun je kolven in een houding die voor jou het prettigst is.

Dankzij deze unieke eigenschappen zorgen de Flex borstkolven voor 11% meer melk en 4% betere lediging van je borsten! Om effectief te kunnen kolven is het ook belangrijk dat je de juiste maat borstschild gebruikt. Kolven met een te groot of te klein borstschild is niet comfortabel en staat een optimale melkstroom in de weg. Maar elke moeder en elke borst is anders. Medela weet dit als geen ander en biedt daarom verschillende maten borstschilden aan. Deze vind je in onze winkels en in de Prénatal webshop.

Loading

Meer artikelen over Borst- en flesvoeding voor je baby

Keep calm… Even over borstvoeding

De zwangerschapstest liegt niet: je bent zwanger! Waarschijnlijk ben je de eerste periode vooral bezig met fantaseren en leef je van echo naar echo:...

Lees meer

Borstvoeding, kolven én een baan: het kan!

Je verlof is voorbij, je gaat weer aan het werk en je geeft nog borstvoeding. Als je kiest voor borstvoeding en dit combineert met...

Lees meer

9 dingen die je van tevoren moet weten over borstvoeding

Borstvoeding geven – het líjkt zo simpel. Hongerige baby, tepel erin, even sabbelen = tevreden baby. Helaas is deze formule zelden van toepassing. Vooral...

Lees meer