Prenatal

Veilig onderweg met de i-Size Maxi-Cosi autostoelen

Samen een eindje rijden, even boodschappen doen of lekker op vakantie? Je kindje met de auto vervoeren wil je natuurlijk het liefst zo veilig mogelijk doen. Vanaf nu ga je nog veiliger onderweg met de i-Size autostoelen van Maxi-Cosi.

Veiligheidstips voor baby autostoeltjes

Lekker op pad met jouw baby? Zorg er dan voor dat de autostoel altijd achterwaarts geplaatst is tot je baby 15 maanden oud is. Plaats de autostoel – bij voorkeur – achter de passagiersstoel. Wil je liever dat jouw mini gezellig naast je in de passagiersstoel zit? Schakel de airbag dan uit. Zorg ervoor dat de gordels van het autostoeltje goed opgespannen zijn. De gordels moeten zich ter hoogte van je baby’s schouders bevinden en mogen niet gedraaid zijn. Bevestig je het autostoeltje met de gordels van je auto? Zorg dan dat de gordel goed door de geleiders loopt en over de beentjes van je baby. De baby autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben een blauwe kleurcodering. Daaraan kan je exact zien waar je de autogordel moet steken. Schakel pas over op een groter stoeltje als het hoofdje van je baby boven de achterkant van het stoeltje komt.

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

De Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size voldoet aan de hoogste i-Size veiligheidsnorm en is geschikt voor kindjes tot 12 maanden. Dankzij het zachte verkleinkussentje en verstelbare hoofdsteun zit jouw mini er comfortabel bij. In combinatie met de 3WayFix of FamilyFix One i-Size base is de Pebble Pro snel en eenvoudig in je auto te bevestigen. Deze autostoel heeft de testscore “goed” behaald in de autostoeltjestest 2019 van ANWB.

Veiligheidstips voor peuter autostoeltjes

Gezellig op (mini) roadtrip met jouw peuter? Zet het autostoeltje dan op de achterstoel, het liefste achter de passagiersstoel. Als je echt liever hebt dat je peuter naast je in de passagiersstoel zit, zet de stoel dan zover mogelijk naar achter vanwege de airbag. Wanneer je peuter naar voren kijkt mag de airbag aanstaan, maar aangezien je kindje dichterbij de airbag zit door het stoeltje moet de stoel naar achteren. Bevestig je de autostoel met de gordels van je auto? Let dan goed op; de peuter autostoeltjes van Maxi-Cosi hebben een rode kleurcodering. Daaraan kan je precies zien waar je de autogordel moet steken. Schakel over op een groter stoeltje (groep 2/3) als de schouders van je peuter 2 cm boven de hoogste opening voor schouderbanden komen.

Maxi-Cosi Pearl Pro i-Size

De Maxi-Cosi Pearl Pro i-Size is een praktische, veilige en comfortabele autostoel en geschikt voor kindjes van 6 maanden tot 4 jaar oud. De Pearl Pro is zowel achterwaarts als voorwaarts te gebruiken en heeft in beide posities een volledige ligstand. Deze autostoel kan uitsluitend met een Maxi-Cosi Isofix onderstel zoals de Maxi-Cosi 3WayFix worden geïnstalleerd in je auto. De bekleding van de Pearl Pro is gemaakt van bamboe en kan worden uitgewassen in de wasmachine.

Veiligheidstips voor kinderautostoeltjes

Is het tijd om over te stappen van een peuter autostoel naar een kinderautostoel? Zorg dan dat de hoofdsteun van de kinderautostoel op de laagste stand staat. Voor maximale veiligheid gebruik je een comfortabele autostoel met een rugleuning en een hoofdsteun in plaats van alleen een zitverhoger. Gebruik ook altijd de heupgordel én de schoudergordel. Span de gordel goed aan nadat je deze hebt vastgeklikt.

Maxi-Cosi Kore Pro i-Size

De Maxi-Cosi Kore Pro i-Size geeft je kindje veel zelfstandigheid en is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 3,5 jaar. Deze kinderautostoel is zo makkelijk in gebruik dat je kleine zichzelf kan vastzetten in de autogordel. Het innovatieve ClickAssist lampje verlicht het gebied rondom de gordel, zodat je kleine goed kan zien waar de gordel vastgeklikt moet worden. Ideaal voor als het buiten donker is!

Loading

Meer artikelen over Samen op pad

Er samen tussenuit op de vernieuwde parken van Center Parcs

Helaas zit een verre bestemming er dit najaar niet in, maar gelukkig kun je ook heel goed vakantie vieren in eigen land, veilig én...

Lees meer

Spetter, pieter, pater, lekker in het water

Lekker spelen in én met water! Ideaal als de temperaturen buiten zomerse waarden bereiken en je wat actiefs wil doen met de kleine. Lees...

Lees meer

WIN! 10x strandtentje zeedieren Prénatal

Dit vrolijke Prénatal strandtentje heeft een UV 50+ filter waardoor hij perfect is voor op vakantie en op het strand. Het tentje is inklapbaar...

Lees meer