Prenatal

Ergonomisch dragen: welke draagzak kan ik als beste kiezen?

Baby’s willen in de eerste plaats hun mama of papa kunnen zien, voelen en ruiken, want dat geeft een veilig gevoel. Door je baby te dragen, voorzie je tegelijk in deze drie behoeftes. Je baby ziet jou vlakbij, ruikt je geur, hoort je stem en hartslag en voelt je warmte. Dankzij die zintuiglijke waarnemingen voelt je kleintje zich veilig en geborgen (zoals in de vertrouwde baarmoederomgeving), gaat hij meer belangstelling voor zijn omgeving tonen en gaat hij het sociaal beter doen.

Waarom dragen goed is voor je baby én jezelf

Kindjes die worden gedragen hebben een regelmatiger hartritme en stabielere temperatuur, slapen gemakkelijker, groeien beter en huilen gemiddeld zo’n 43% minder vaak. Daarnaast maak je door je baby te dragen zelf het ‘moederhormoon’ proclactine aan, wat zorgt voor een nog hechtere band tussen ouder en kind. Tenslotte maak je het jezelf ook veel gemakkelijker door je baby te dragen. De trap op- en aflopen, koken of met grote broer en zus spelen is niet langer een probleem. Je hebt je baby’tje dichtbij jou én je hebt je handen vrij voor andere dingen. Win-win!

Ergobaby

Met de draagzakken en draagdoeken van Ergobaby kies je zelf welke draagzak het beste bij jou en je kleintje past: een drager met 3 ergonomische posities of een all-in-one draagzak waarmee je je kindje op elke positie kan dragen. Allemaal ergonomisch, allemaal even comfortabel. Wil je graag vanaf de geboorte een ergonomische draagzak gebruiken? Dan is de Ergobaby Embrace, Adapt of Omni 360 misschien wel iets voor jou. Ben je op zoek naar een drager die het gemak van een draagzak combineert met de zachtheid van een draagdoek? Dan is de Ergobaby Embrace een goede optie! De zachte stof is ideaal voor pasgeborenen. Zo kan je je kleintje van dichtbij troosten en knuffelen en heb je toch je handen vrij.

Alle Ergobaby draagzakken:

  • Garanderen de ergonomische M-houding voor je kindje.
  • Zijn voorzien van brede heupbanden voor optimale steun aan de rug.
  • Hebben gewatteerde schouderriemen.
  • Beschikken over een UV-werend zonnekapje (geldt niet voor Embrace).

Tula

De draagzakken van Tula staan bekend om de exclusieve, vrolijke designs in combinatie met heupvriendelijke, ergonomische draagposities. De Free-to-Grow en Explore draagzakken groeien met je baby mee tot wel 20 kilo. Je kan deze drager dus meteen vanaf de geboorte gebruiken, zonder verkleinkussen. Met de Tula Explore kan je je kindje ergonomisch op de buik, met het gezichtje naar buiten dragen. Ideaal voor kindjes die graag dichtbij papa en  mama de wereld ontdekken. De Toddler Tula is een prima opvolger voor wanneer je kindje te groot is geworden voor de Free-to-Grow, want met deze draagzak kan je je peuter veilig en ergonomisch dragen vanaf 11 tot wel 27 kilo.”

Alle Tula draagzakken:

  • Garanderen de ergonomische M-houding voor je kindje.
  • Zijn voorzien van brede heupbanden en gewatteerde schouderriemen.
  • Maken het mogelijk om je kindje op verschillende ergonomische posities te dragen: op je rug; op de buik.
  • Beschikken over een afneembaar UV-werend zonnekapje.
  • Zijn voorzien van een klein zakje op de heupband om kleine spulletjes in op te bergen.

Loading

Meer artikelen over Samen op pad

Zo kies je een kinderwagen die bij jou past

Hoera! Je bent zwanger. Uit die lange uitzetlijst van spullen die je nodig hebt, is er in ieder geval één ding waarvan je zeker...

Lees meer

Welkom in onze wereld

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig ben je niet de enige en zijn al vele ouders jou...

Lees meer

Maak kans op een gratis verblijf bij Center Parcs Het Meerdal

Shop en win! Alléén vandaag (2-10-2023) maak je kans op een gratis verblijf bij Center Parcs Het Meerdal in Limburg. Lees hier alles over...

Lees meer