Prenatal

Battle of the bottles

Je hebt ervoor gekozen om geen (of slechts gedeeltelijk) borstvoeding te gaan geven of je bent er klaar voor om dit af te bouwen. Je vraagt aan de vader van je kind of hij ‘even’ naar de winkel kan gaan om een fles te halen. En dan gaat het mis. Want er zijn zoveel flesjes op de markt! Ieder met z’n eigen kwaliteiten. Hieronder zullen wij er een aantal uitlichten.

Anti darmkrampjes

Van darmkrampjes kan jouw kleintje ineens veranderen van een rustige lieve baby, in een hulpeloos en intens verdrietig wezentje. Gelukkig zijn er flessen die hier op inspelen. Dr. Brown’s heeft bijvoorbeeld flessen ontwikkeld met een ventielsysteem dat niet alleen darmkrampjes voorkomt, maar ook spugen en zere oortjes. Daarnaast geeft de fles door het ventielsysteem positieve druk, wat vergelijkbaar is met borstvoeding. Hierdoor is deze fles ook goed te gebruiken in combinatie met borstvoeding. Verder zorgt de Dr. Brown’s fles voor een optimaal behoud van vitamine C, A en E en bevat het geen BPA, pvc, lood en ftalaten.

Ook de Difrax s-fles helpt tegen darmkrampjes en is te gebruiken wanneer je een combinatie van borst- en flesvoeding geeft. Deze fles heeft een S-vorm waardoor de speen constant gevuld is met voeding. Het ventiel op de bodem, zorgt ervoor dat de fles niet vacuüm trekt, waardoor je baby minder last heeft van darmkrampjes, boeren en spugen.

De Philips Avent fles helpt volgens klinisch onderzoek niet alleen tegen darmkrampjes, maar ook tegen huilerig gedrag. Het anti-krampjesventiel in de speen van de fles, zorgt ervoor dat er lucht in de fles komt, in plaats van in je baby’s buikje.

Fles én borstvoeding

Wanneer je fles- en borstvoeding wil combineren, is het verstandig om een fles uit te kiezen die hierop berekend is. Zoals hiervoor gemeld, hebben de flessen van Dr. Brown’s, Difrax en Philips Avent dat. Brede flessen zijn ontworpen om de switch tussen borst- en flesvoeding te bevorderen. De Philips Avent fles uit de natural lijn, is gemaakt om de overgang tussen borst – flesvoeding te vergemakkelijken. De flesspeen bootst de moederborst na.De Medela Calma is hier echter ook perfect voor. Door dit voedingssysteem kan de baby zijn natuurlijke zuigtechniek behouden, waardoor de kans op tepel-speenverwarring of flesweigering geminimaliseerd wordt. Switchen tussen borst en fles is daarom geen enkel probleem.

Ook de lijn van Tommee Tippee, Closer to Nature, is speciaal ontworpen voor baby’s die zowel fles- als borstvoeding krijgen. De speen van de fles bootst de natuurlijke vorm van de borst na en door de siliconen speen, met een lage stroomsnelheid, voelt het voor de baby natuurlijk aan. Deze fles heeft ook nog een bijkomend voordeel voor de mama’s: je kunt hem door het ontwerp van de fles namelijk op drie manieren vasthouden; in de hand, bij de hals, of bij het onderste gedeelte. Dus comfort voor moeder én baby!

Budget

Heeft jouw baby geen last van darmkrampjes en is ook (de overgang vanaf) borstvoeding niet meer aan de orde? Of ben je simpelweg op zoek naar een budget fles? Dan is de Prénatal fles misschien wat voor jou. Deze laatste komt in meerdere leuke designs en is er al vanaf € 3,49!

Loading

Meer artikelen over Borst- en flesvoeding voor je baby

9 dingen die je van tevoren moet weten over borstvoeding

Borstvoeding geven – het líjkt zo simpel. Hongerige baby, tepel erin, even sabbelen = tevreden baby. Helaas is deze formule zelden van toepassing. Vooral...

Lees meer

Alles wat je wilt weten over borstkolven

Even over (borst)kolven.. we gokken zo dat je daar nog niet echt mee bezig bent/was tijdens je zwangerschap, maar niet geheel onbelangrijk! Wellicht weet...

Lees meer

Keep calm… Even over borstvoeding

De zwangerschapstest liegt niet: je bent zwanger! Waarschijnlijk ben je de eerste periode vooral bezig met fantaseren en leef je van echo naar echo:...

Lees meer