Prenatal

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends voor 2021

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat hoofdbrekens opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor thema? Wat zíjn de trends eigenlijk? Geen zorgen, wij zetten de babykamertrends voor 2021 op een rij.

Babykamertrends 2020

Algemene trend: nature rules

Voordat we op de individuele trends ingaan, eerst even een algemene trend die we al veel zien en zich doorzet de komende periode: natuurlijke invloeden. Hout, rotan, botanische prints, jungle thema; nature rules de komende tijd. En daar is niks mis mee, toch? Een erg leuke trend waar je makkelijk een eigen twist aan kunt geven. Hieronder gaan we alle trends los bespreken, zodat jij makkelijk kunt bepalen welke babykamertrend het beste bij je past!

De babykamertrends voor 2021

Trend 1: Roestbruin

De kleur roestbruin zien we niet alleen terug in de mode (is dit fijne kleurtje niet ook stiekem jouw garderobe ingeslopen?) maar ook in de interieurtrends. En wat de babykamer betreft is deze kleur hartstikke handig, want helemaal uniseks! Je kunt meteen de verfroller pakken en een wandje in deze kleur schilderen, maar je kunt het ook subtieler aanpakken met accessoires. Hang bijvoorbeeld een badcape in deze kleur aan een haakje in de kamer of leg een wieglaken of deken in deze kleur in het wiegje. Tadaa! Jouw babykamer is helemaal on trend. 

Trend 2: Beestenboel

Nog zo’n leuke trend voor iedereen die gek is op dieren – en wie is dat niet? – is de beestenboel trend! Je kunt kiezen voor een jungle thema of volledig losgaan met panterprint, maar ook bosdieren of vogeltjes mogen het kamertje bewonen. Natuurlijk mogen een aantal beestachtig leuke knuffels niet ontbreken.

Kamertje panterVan links naar rechts: Ledikantlaken panter – Kruikenzak panter – Ledikant hoeslaken panter

Trend 3: Rotan

Rotan is een echte trend voor dit jaar. Het geeft iets natuurlijks aan de babykamer en straalt rust uit. Mix en match verschillende items van rotan, riet of jute zoals dit leuke ronde jute vloerkleed en deze rotan draagwieg waar je kindje de eerste weken heerlijk in kan slapen. Bij deze trend mag een mooie plant op de babykamer niet ontbreken!

Trend 4: Luxe uitstraling en zwart mag

Geef de babykamer een luxe uitstraling met een mooie, stoere zwarte wieg gecombineerd met velours stoffen. Deze stofjes zijn lekker zacht en de glans ervan geeft een luxe uitstraling. Ook een leuke tip: style de babykamer af met leren handgreepjes of gouden deurknopjes. Zo geef je de kamer met een paar simpele oplossingen een luxe touch! 

Loading

Meer artikelen over kinderkamer

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends voor 2021

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat hoofdbrekens opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor...

Lees meer

5 tips voor veilige dutjes met Airgosafe van ABZ

Een goede en veilige nachtrust is voor je kleintje superbelangrijk. In dit blog delen we de beste tips voor een veilige nachtrust van Airgosafe.

Lees meer

Houd je kleintje lekker warm deze winter met de nieuwe collectie van Jollein

Brrr, de koude dagen zijn weer in aantocht! Gelukkig heeft Jollein twee leuke nieuwe collecties bed & badtextiel uitgebracht om jouw kleintje lekker warm...

Lees meer