Prenatal

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat dillema’s opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor thema? En wat zijn eigenlijk de trends? Geen zorgen, wij helpen je op weg en zetten de babykamertrends voor je op een rijtje.

Babykamer Juno detail

Algemene trend: Nature rules

Voordat we op de individuele trends ingaan, nemen we je eerst mee in een algemene trend die we al veel zien, en die voorlopig nog niet weg te denken is: natuurlijke invloeden. Hout, rotan, jute en botanische print; nature rules. En dat begrijpen wij maar al te goed! Een erg leuke trend waar je makkelijk een eigen twist aan kunt geven. Naast de natuurlijke invloeden, vind je nog veel meer trends in de winkels. Wij vertellen je alles, zodat jij makkelijk kunt bepalen welke babykamertrend het beste bij jou past!

Trend 1: Calm & Beige

Met neutrale kleuren en natuurlijke materialen kom je samen met je kleintje helemaal tot rust in zijn of haar kamertje. Combineer lichte aardetinten met wit en roze (of een andere accentkleur) en mix zachte materialen met meer structuur, zoals hout. Maak de kamer compleet met accessoires zoals handige manden en een mooi vloerkleed.

Bopita kamer Lotte

*Bopita kamer Lotte exclusief verkrijgbaar bij Prénatal

Trend 2: Beestenboel

Een trend die in de afgelopen jaren al heel trendy was en dit voorlopig nog blijft, is de dierentrend! Ook deze trend is heel veelzijdig: je kan alle kanten op en het zo ver doorvoeren als je maar wil. Kies binnen dit thema bijvoorbeeld voor jungle dieren of voor dieren uit het bos. Of wat dacht je van een lief hondje? Ga voor de favoriet die het beste bij je past. Je kunt in de dierenkamer gebruik maken van verschillende decoratie materialen. Denk bijvoorbeeld aan jungle dierenkoppen voor aan de muur, leuke kapstokhaakjes of verschillende zachte knuffels.

Prénatal Babykamer Noah

*Bopita kamer Noah exclusief verkrijgbaar bij Prénatal

Trend 3: Stijlvol zwart

De kleur zwart is niet meer weg te denken. In elk interieur past wel een zwart detail of meubelstuk. Niet gek dus dat je ook in de babykamer deze kleur terug ziet komen. De trend kan op meerdere manieren toegepast worden. Kies je voor een genderneutrale kamer, dan zijn zwarte meubels een goede optie. Vind je dit toch net wat te donker? Ga dan voor zwarte details en kies bijvoorbeeld voor zwarte grepen. Dit zorgt voor een chique en moderne twist. Maak de babykamer helemaal af met leuke items uit bijvoorbeeld de Nijntje collectie, denk aan een leuke muurhanger en het schattige nachtlampje.

Babykamer Juno

*Bopita kamer Juno exclusief verkrijgbaar bij Prénatal

Op zoek naar nóg meer inspiratie voor de babykamer? Bezoek één van onze megastores voor persoonlijk advies, bekijk ons meubelboek voor ons complete assortiment kinderkamers of vind hier meer inspiratie!

Loading

Meer artikelen over kinderkamer

Dé babykamertrends van 2024

Ontdek dé babykamertrends van dit jaar. Van natuurlijke tinten tot aan kleurrijke items, ga op zoek naar de trend die bij jou en je...

Lees meer

Babykamer inrichten? Dit zijn dé babykamertrends

Het inrichten van de babykamer is een leuke, maar flinke klus en kan je aardig wat dillema’s opleveren. Welke kleuren kies je? Wat voor...

Lees meer

5 tips voor veilige dutjes met Airgosafe van ABZ

Een goede en veilige nachtrust is voor je kleintje superbelangrijk. In dit blog delen we de beste tips voor een veilige nachtrust van Airgosafe.

Lees meer